Versiunea hibridă Toyota Camry primeşte sistemul de tracţiune integrală cu două motoare electrice

30 Septembrie 2019, 17:34
Denis Godorozea
Toyota suplineşte lista motorizărilor şi versiunilor disponibile pentru sedanul Camry cu o nouă versiune de top — Camry Hybrid e-Four, deci versiune electrificată cu sistem de tracţiune integrală. Primii de noua versiune se vor bucura clienţii din Japonia, însă ulterior aceasta îşi va face apariţia şi pe celelalte pieţe, iar asta pentru că sedanurile comercializate pe piaţa internă nu se disting prea mult de versiunile europene.
Astfel, în Japonia, precum şi în Europa, Toyota Camry este oferită doar în varianta cu propulsie hibridă, ce combină benzinarul aspirat natural de 2.5 litri cu un motor electric. Sistemul livrează în tandem 211 CP. Sistemul de tracţiune integrală e-Four este prevăzut doar pentru modelele cu sistem de propulsie hibrid, or acesta prevede instalarea unui motor electric adiţional pe puntea spate. Anterior cu un asemenea sistem s-a ales şi noua generaţie Toyota RAV4, cu care Camry împarte o bună parte din substratul tehnic.
Cel de-al doilea motor din cadrul sistemului, montat pe puntea spate, oferă o putere adiţională de 7.2 CP şi 55 Nm. Motorul respectiv este activ instantaneu la viteze de până la 10 km/h, iar la viteze mai mari este inclus doar în caz de necesitate. Astfel, sistemul facilitează pornirea maşinii pe suprafeţe cu aderenţă redusă, însă nu este la fel de efectuv precum sistemele tradiţionale la viteze mai mari.
Pe lângă motorul electric adiţional, Camry Hybrid e-Four se vor distinge de celelalte versiuni hibride prin bateria de nichel-hidrură metalică, în schimbul bateriilor tradiţionale Li-Ion. Noua baterie este mai rezistentă la temperaturi mici, dar oferă şi o capacitate mai mare, de 6.2 Ah contra celor 4.0 Ah oferite standard. Aceste metamorfoze au redus, însă, din volumul portbagajului — de la 524 la 480 litri. În schimb, Camry cu tracţiune integrală dispun standard de o gardă la sol mai mare cu 10 mm, până la 155 mm.
Iniţial versiunea Toyota Camry Hybrid e-Four va fi lansată pe piaţa niponă, unde vor fi disponibile din luna decembrie. Ulterior o asemenea interpretare îşi va face apariţia şi pe alte pieţe, unde este prezentă motorizarea hibridă, precum piaţa americană şi cea europeană. Concomitent cu noua variantă de echipare Camry primeşte îmbunătăţiri la nivel de sistem multimedia, cu mai multe posibilităţi de integrare a smartphone-ului, şi îmbunătăţiri la nivel de sisteme de siguranţă, standard fiind inclus sistemul de prevenire a impacturilor în marşarier.
0
2,919
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!