Volkswagen ID R a stabilit un nou record pe traseul montan Poarta Raiului din China

Un nou record în portofoliul Volkswagen ID R: supercar-ul electric a stabilit primul timp de referință în segment pe traseul montan Poarta Raiului din China. La volanul lui Volkswagen ID R a fost din nou pilotul Romain Dumas, care a stabilit anterior recorduri cu supercar-ul electric pe alte trasee renumite.
Traseul montan Poarta Raiului din China este unul dintre cele mai dificile și periculoase drumuri din lume. Având o lungime de 11.3 kilometri, traseul include 99 viraje, iar diferența de altitudine dintre linia de start și finiș este de peste 1,300 metri.
Înainte de cursa propriu-zisă, pilotul Romain Dumas a efectuat o serie de teste pentru a se acomoda cu traseul Poarta Raiului în week-end-ul trecut. Astfel, Volkswagen ID R a devenit primul supercar electric care a reușit să stabilească un timp de referință pe traseul respectiv, de 7 minute și 38.585 secunde. Totodată, supercar-ul german a reușit să obțină un rezultat mai bun decât SUV-ul britanic Range Rover Sport SVR, care cu o lună mai devreme a parcurs traseul din China în 9 minute și 51 secunde.
Astfel, timpul stabilit de Volkswagen ID R va provoca alți constructori auto să obțină rezultate mai bune pe traseul ce devine tot mai popular în rândul constructorilor auto cu modele de performanță, iar germanii declară că dacă timpul stabilit de ID R va fi bătut, ei vor pregăti un supercar nou pentru a redobândi recordul.
0
274
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!