Volkswagen a publicat prima schiță cu viitorul crossover compact cu siluetă coupe T-Sport
4 Septembrie 2019, 14:08
Volkswagen intenționează să suplinească propria gamă de modele cu încă un crossover compact, care va atrage clienții tineri cu o siluetă coupe dar și un preț avantajos. Potrivit informațiilor preliminare, noul model va primi denumirea T-Sport și va fi dezvoltat de divizia braziliană a celor de la Volkswagen, însă acesta va putea fi achiziționat și pe piața europeană.

Proiectul cu denumirea de uzină New Urban Coupe s-a ales la moment doar cu o primă schiță oficială, care prezintă
silueta dinamică și limbajul stilistic al noului model. Volkswagen T-Sport va avea la bază platforma MQB-A0 și va avea un substrat tehnic apropiat hatchback-ului compact Polo, ceea ce imediat exclude din ecuație un eventual sistem de tracțiune integrală – precum și noul T-Cross, Volkswagen T-Sport va avea doar roți motrice față. Reducerea costurilor de dezvoltare va permite, însă, formarea unui preț atractiv într-un segment tot mai solicitat de SUV-uri cu siluetă coupe, mai ales în rândul clienților tineri, ce aleg
o siluetă dinamică la preț accesibil.

Premiera lui T-Sport va avea loc, cel mai probabil, la finalul anului 2020. Modelul va fi produs inițial la uzina germanilor din orașul brazilian Anchieta, iar din 2021 acesta se va lansa și pe piața europeană. În context germanii au anunțat investiții de peste 500 milioane dolari americani în divizia braziliană a companiei, inclusiv pentru dezvoltarea noului model.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,426
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!