Volkswagen prezintă la Frankfurt versiunea actualizată a microcar-ului electric e-up!

Cea de-a doua premieră electrică Volkswagen în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt este versiunea actualizată a hatchback-ului urban e-up! – modelul a beneficiat de un substrat tehnic actualizat, identic cu cel utilizat de electromobilul ceh Skoda e-Citigo iV. În urma modificărilor electromobilul oferă o autonomie aproape de couă ori mai mare, decât anterior.
În următorii ani principalul motor al germanilor în segmentul electromobilelor va fi proaspătul Volkswagen ID.3, însă constructorul a pregătit actualizări și pentru un electromobil mai compact din gamă, prezent pe piață de câțiva ani – e-up! La capitolul design exterior compacta urbană nu a beneficiat de prea multe schimbări, însă e-up! este primul model din gamă (afară de ID.3) care a preluat sigla modernizată a brandului.
Motorul electric montat pe puntea față a rămas neschimbat, acesta livrează 83 CP și 210 Nm și asigură un timp de accelerație până la 100 km/h de 11.9 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 130 km/h. Cea mai importantă modificare ține de autonomia mărită cu aproape de două ori, decât anterior. Vechea baterie de 18.7 kWh, care oferea un parcurs maxim de 160 km, coform standardului NEDC, a fost înlocuită cu noua baterie de 32.3 kWh, identică celei de pe Skoda e-Citigo iV, capabilă să ofere o autonomie de până la 260 km, calculată conform standard-ului WLTP. Mai mult, bateria poate fi încărcată până la 80% timp de 40 minute de la o sursă de încărcare rapidă.
Pentru ambianța interioară germanii au pregătit materiale îmbunătățite, iar cel mai mare avantaj al versiunii actualizate e-up! este prețul mai mic decât anterior. Astfel, în Germania varianta actualizată, cu toate îmbunătățirile aplicate, va avea un preț de pornire de 21,975 euro, pe când până la actualizare cel mai compact electromobil german indica un preț de cel puțin 23,570 euro. Cu subsidiile de stat de circa 2,000 euro, însă, în Germania prețul pentru e-up! coboară sub 20 mii euro. La acest preț clienții vor beneficia de un sistem de climatizare automat, sistem audio cu conectivități pentru smartphone și sisteme de siguranță activă.
0
1,405
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!