Volvo XC90 facelift se lansează în Moldova

Primele exemplare Volvo XC90 facelift au ajuns în Moldova. Modificările de design exterior nu sunt foarte radicale, însă marile noutăţi vin la substratul tehnic.
Pe lângă motorizările plug-in hibrid T6 şi T8, toate celelalte motorizări au devenit mild-hybrid, combinând propulsia electrică ajutătoare atât cu motoarele pe benzină, cât şi diesel. Odată cu facelift-ul, toate motorizările mild-hybrid vor avea indicele „B” în faţă, spre exemplu B5 sau B6.
Vă reamintim, tehnologia mild-hybrid presupune existenţa unui motor electric auxiliar, de obicei ataşat motorului principal fie prin curea, fie integrat în transmisie, care asistă motorul cu ardere internă în momentele de solicitări mai intense, eficientizând astfel consumul şi minimizând emisiile. Spre deosebire de un hibrid clasic sau plug-in hybrid, un automobil mild hybrid nu poate fi propulsat exclusiv de electromotor, acesta având rol de asistare a motorului cu ardere internă. În cazul Volvo, aplicarea tehnologiei mild-hybrid promite un consum cu până la 15% mai redus.
0
1,733
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!