Volvo dezvăluie informaţii despre substratul tehnic al primei versiuni electrice a SUV-ului XC40

25 Septembrie 2019, 10:39
Denis Godorozea
Volvo dezvăluie primele informaţii despre substratul tehnic al primului său model 100% electric, creat pe baza crossover-ului XC40. Premiera noii versiuni este programată pentru 16 octombrie 2019, iar până atunci suedezii vor oferi tot mai multe detalii despre varianta compet electrică a crossover-ului, pe care îl caracterizează drept cel mai sigur model electric din segment şi unul dintre cele mai sigure Volvo din istorie.
La proiectarea versiunii electrice inginerii au avut misiunea de a regândi structura caroseriei pentru a asigura un nivel maxim de siguranţă pe fundalul absenţei unui motor cu combustie internă sub capotă. Suedezii au mărit rata aliajelor de înaltă rigiditate şi au pregătit îmbunătăţiri pentru carcasa de siguranţă a pasagerilor. Totodată, structura caroseriei a fost fortificată pentru ca bateriile, situate în podea, să rămână intacte chiar şi în cazul unui accident grav, prin apariţia unei carcase dedicate din aluminiu. Pe lângă caroseria fortificată, bateriile situate în podea asigură un centru de greutate mai jos, ce are un impact benefic asupra riscului de inversare.
Varianta electrică Volvo XC40 va fi prima maşină din gama suedezilor care va primi ansamblul de sisteme de siguranţă, denumit ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), dezvoltat de Zenuity, companie din cadrul Volvo Cars. Pachetul de sisteme de siguranţă are incluse mai multe radare, camere şi senzori cu un sistem de operare adaptiv, care ulterior vor sta la baza sistemului de pilot automat dezvoltat de suedezi.
0
1,743
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!