Alpina prezintă versiunea cu 4 uşi a bolidului de performanţă B3 Limousine pe baza noii generaţii BMW Seria 3

23 Octombrie 2019, 17:24
Denis Godorozea
O premieră savuroasă pentru Salonul Auto de la Tokyo a fost pregătită de atelierul de tuning Alpina, care a prezentat bolidul de performanţă B3 în caroserie sedan. Locul premierei nu a fost ales aleatoriu, or piaţa niponă este una de primă importanţă pentru sedanurile BMW modificate de specialiştii de la Alpina. Din punct de vedere tehnic, însă, noul sedan este identic break-ului cu aceeaşi denumire, debutat în premieră la Frankfurt în luna septembrie a acestui an.
Precum şi break-ul, noul Alpina B3 Limousine utilizează benzinarul turboaspirat de 3.0 litri, care ulterior va sta la baza versiunii de performanţă BMW M3. Motorul este capabil să livreze 462 CP şi 700 Nm, fiind cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe ambele punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală xDrive.
În cadrul premierei break-ului B3 cei de la Alpina au evitat să dezvăluie caracteristicile dinamice oferite de bolid în noua ipostază, iar astăzi aflăm că cele două modele B3 pot accelera până la 100 km/h în doar 3.8 secunde, pe când cea de-a doua sută de kilometri pe oră este cucerită în 13.4 secunde. Viteza maximă este limitată la 330 km/h.
Amortizoarele şi arcurile standard au fost înlocuite cu unele adaptive, livrate de Eibach. Afară de substratul tehnic noul B3 Limousine a preluat şi o bună parte din elementele decorative exterioare de la break-ul cu acelaşi indice. Sedanul este livrat cu jante originale de 19 sau 20 ţoli, bară de protecţie faţă cu splitter integrat şi un difuzor integrat în bara de protecţie spate.
0
1,915
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!