Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Aşa va arăta noua generaţie Toyota Mirai - design absolut nou, dimensiuni mai mari şi roţi motrice spate!

11 Octombrie 2019 - 08:43
Denis Godorozea
Niponii prezintă conceptul Toyota Mirai, care prefaţează viitoarea generaţie a electromobilului cu celule de combustibil. Cea de-a doua generaţie va căpăta un limbaj stilistic absolut nou, va avea o caroserie simţitor mai mare, dar şi va fi capabilă să ofere mai multe emoţii tari celui din spatele volanului graţie noii platforme cu roţi motrice spate.
Prezentă pe piaţă de patru ani, actuala Toyota Mirai a făcut revoluţie în industria auto, fiind printre primele electromobile de serie alimentate cu hidrogen. Din momentul lansării, însă, modelul a fost produs într-un număr de 10 mii unităţi, în mare parte din cauza preţului piperat şi lipsei unei infrastructuri dezvoltate pentru astfel de electromobile. Însă au fost şi cei care au criticat concepţia modelului, dar şi aspectul său exterior, dictat de limbajul stilistic din acei ani şi platforma comună cu modelul Prius.
Ei bine, noua generaţie Mirai vine să schimbe radical lucrurile. Conceptul prezentat de niponi este foarte apropiat de producţia de serie şi prezintă un design şi o concepţie cu totul nouă. Când vorbim de concepţie ne referim la poziţionarea pe piaţă şi substratul tehnic, iar noua Mirai păşeşte într-un segment auto mai mare şi, având la bază platforma TNGA-N, comună cu Toyota Crown pentru piaţa niponă, cu roţi motrice spate, Mirai de generaţie nouă promite un nivel de confort superior şi plăcere din condus. Doar priviţi ce revoluţie au pregătit niponii la nivel de design interior şi pentru arhitectura interioară!
Graţie noii platforme Mirai pare a fi un sedan din segmentul E, cu capotă masivă, fiind cu 85 mm mai lungă, comparativ cu predecesorul, măsurând în lungime 4,975 mm. În lăţime Mirai a adăugat 70 mm (1,885 mm), dar este şi cu 65 mm mai scundă (1,470 mm). Habitaclul pare a fi inspirat de la noile Camry şi Avalon, însă şi aici îşi fac loc linii de design originale.
Conceptul Mirai va debuta la Salonul Auto de la Tokyo la 23 octombrie 2019, iar constructorul nu oferă încă prea multe detalii despre substratul tehnic. Se cunoaşte, însă, că autonomia sedanului va fi mai bună cu circa 30%, graţie unui rezervor mai mare de hidrogen, ceea ce înseamnă că Mirai va putea parcurge peste 850 km cu un singur plin.
Versiunea de serie Mirai II îşi va face apariţia până la finalul anului viitor, însă aceasta nu se va distinge prea mult de conceptul prezentat acum. Tot atunci vor demara şi vânzările modelului pe principalele pieţe de desfacere — Europa şi SUA.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (11 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter