Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi lansează o motorizare plug-in hybrid pentru nava amiral A8! Cât de eficientă poate fi limuzina?

16 Octombrie 2019 - 14:51
Denis Godorozea
Audi suplineşte lista motorizărilor disponibile pentru nava amiral A8 cu o nouă motorizare de top cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Noua versiune a primit indicile A8 L 60 TFSI e quattro şi oferă performanţe maxime, un consum uimitor de mic, dar acelaşi nivel de confort la bord graţie ampatamentului mărit.
Sub capota noului Audi A8 L 60 TFSI e quattro se află unitatea turboaspirată V6 de 3.0 litri. Benzinarul este acompaniat de un motor electric, integrat în cutia automată cu 8 rapoarte, care s-a mai ales cu un ambreiaj pentru a deconecta motorul termic de transmisie în timpul rulării în regim 100% electric. În tandem cele două motoare livrează 449 CP şi 700 Nm.
Motorul electric este alimentat de la un set de baterii de 14.1 kWh, amplasat în podeaua limuzinei şi capabil să asigure o autonomie de peste 40 km în regim electric, conform standardului de calcul WLTP. Sistemul hibrid este setat astfel încât indiferent de regimul de rulare ales, limuzina va porni din loc utilizând doar motorul electric, iar ulterior va fi pus în funcţiune şi motorul termic, în cazul în care rezervele bateriei nu sunt suficiente pentru un regim de rulare electric constant, sau cel din spatele volanului a solicitat mai multă putere în timpul accelerării. Cea mai uimitoare parte a sistemului este, de altfel, eficienţa — constructorul promite un consum mediu de doar 2.7 litri de benzină la 100 de kilometri parcurşi!
Standard este utilizat regimul de rulare Auto, în care sistemul determină de sine stătător când să utilizeze în tandem motoarele sau când să pună în funcţiune doar motorul electric. Regimul EV prevede un regim de rulare 100% electric, dar poate fi acţionat doar dacă rezervele bateriei sunt suficiente. Mai este disponibil regimul Hold, care economiseşte din energia stocată în baterii, în cazul în care şoferul va parcurge o anumită porţiune de drum unde este permisă rularea doar în regim electric.
Germanii au dat startul comenzilor pentru noul Audi A8 L 60 TFSI e quattro. Preţul de pornire în Germania este de 109 mii euro, iar livrările vor demara până la sfârşitul acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter