(FOTO) Noua generaţie Volkswagen Golf dezvăluită în întregime înainte de premieră

24 Octombrie 2019, 10:59
Denis Godorozea
Nu vom exagera dacă vom spune că astăzi va avea loc cea mai importantă premieră în întreaga industrie auto, or mai târziu germanii vor prezenta noua, cea de-a opta generaţie a icoanei segmentului compactelor — Volkswagen Golf, acel model care a lansat cel mai solicitat segment în industrie. Informaţiile despre substratul tehnic al noului Golf vor fi publicate mai târziu, iar acum haideţi să descoperim designul său exterior şi ambianţa interioară.
Probabil, primele imagini neoficiale şi pozele "spion" cu noul Volkswagen Golf v-au lăsat nedumeriţi, or noul hatchback părea mult prea "simplu" şi, aparent, aspectul său exterior nu promitea o revoluţie în materie de design. Ei bine, noul Golf nu a făcut o revoluţie, însă nici prea conservator nu-l putem numi. Designerii au păstrat liniile stilistice tradiţionale, dar le-au condimentat bine cu elemente de design absolut noi atât pentru modelul Golf, cât şi la nivelul actualei game Volkswagen. Cel puţin, Golf reuşeşte să cucerească prin micile elemente, precum farurile şi blocurile optice spate, dar şi tabloul general este atractiv, cu toate elementele noi în ansamblu.
Mai devreme în web au fost publicate imagini cu hatchback-urile Golf în nivele de echipare medii, echipate doar cu propulsoare convenţionale cu combustie internă, pe când primele imagini oficiale prezintă în detaliu şi versiunea plug-in hybrid Golf GTE, care urmează să fie lansată concomitent cu celelalte versiuni pe piaţă. Precum şi anterior, varianta electrificată vine cu elemente unice de design exterior, iar noua generaţie GTE se va distinge printr-un element LED orizontal, ce uneşte blocurile optice faţă între ele, şi o bară de protecţie redesenată, cu o structură diferită a inciziilor de aer.
Habitaclul este realizat într-un stil minimalist, iar protagonistul aici este ecranul sistemului multimedia, poziţionat central pe consolă, prin intermediul căruia cei de la bord vor putea interacţiona cu marea majoritate a sistemelor disponibile, de infotainment şi asistenţă. Mai jos, versiunile echipate cu cutii automate vor oferi un levier minimalist pentru selectarea direcţiei de mers, lângă care a fost poziţiona şi butonul de pornire a motorului şi frâna electrică de parcare.
Golf mereu a oferit la bord un surplus de practicism, de altfel, iar noua generaţie oferă şi o sumedenie de spaţii de depozitare de diferite dimensiuni, iar în partea inferioară a consolei centrale se află un spaţiu dedicat smartphone-ului, cu sistem de încărcare wireless inclus. Curioasă pare a fi şi divizarea comenzilor sistemului de climatizare — acesta va avea incluse insant comenzi pe ecranul sistemului multimedia, cu butoane tactile dedicate pe partea din stânga a ecranului, pe când comenzile regimurilor de dezgheţare a parbrizului şi lunetei sunt poziţionate pe partea stângă a volanului, lângă comenzile de activare a blocurilor optice, reprezentate şi ele prin butoane dedicate.
De rând cu cadranele de bord digitale, ornamentate cu inserţii din plastic piano black, comenzile din partea stângă şi ecranul sistemului multimedia par să devină un soi de cockpit dedicat şoferului, iar o astfel de poziţionare ar adăuga punctaj în plus în materie de ergonomie şi simplitate în utilizare — o altă carte de vizită a celor de la Volkswagen şi în special a modelului Golf. Va exista o conectivitate perfectă între cadranele de bord digitale şi sistemul multimedia, or setând un regim de condus sport sau eco, se vor modifica nu doar afişajele de pe ecranul de bord, dar şi fundalul afişajelor sistemului multimedia.
Primele imagini publicate în web confirmă că noul Golf va oferi o alegere mare de materiale, tapiserie şi inserţii decorative la bord, iar cel puţin versiunile de top vor avea iluminare ambientală decorativă LED.

Premiera oficială a noului Volkswagen Golf va avea loc peste câteva ore. Rămâneţi aproape pentru a afla toate detaliile despre noua generaţie a renumitei compacte germane.
0
1,728
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!