(FOTO) Viitorul electromobil Skoda se va numi Eniaq! Prototipul a fost surprins pe Nurburgring

17 Octombrie 2019, 17:12
Denis Godorozea
Prototipul primului SUV electric de serie Skoda a fost surprins de "spionii" auto în timpul testelor pe Nurburgring. Modelul de serie va avea un design exterior inspirat de la conceptul spectaculos Skoda Vision iV, însă nu a căpătat un design definitiv, iar astfel la primele etape de teste prototipul a fost "îmbrăcat" în caroseria unui Volkswagen Tiguan. Presa occidentală susţine, însă, că în faţă avem anume prototipul de teste a viitorului crossover electric Skoda.
Mai devreme cehii au înregistrat două denumiri, una dintre care cel mai probabil va fi atribuită electromobilului — Eniaq şi Enyaq. Astfel, este respectată concepţia, conform căreia SUV-urile constructorului din Mlada Boleslav au ultima literă "q" în denumire, pe când litera "E" sugerează despre substratul tehnic electric.
Potrivit informaţiilor preliminare, Skoda Eniaq/Enyaq va avea la bază platforma modulară MEB, dezvoltată de Volkswagen special pentru viitoarele electromobile. Primul model 100% electric din gama Skoda, construit pe platforma respectivă, va fi un crossover, cu design inspirat de la conceptul Vision iV, prezentat în primăvara acestui an în cadrul Salonului Auto de la Geneva.
Prototipul de teste din imagini deşi are elemente exterioare similare SUV-ului Volkswagen Tiguan, dispune de câteva elemente distinctive, precum partea inferioară "supraîncărcată" — bateriile viitorului electromobil se ascund în podeaua maşinii. Totodată, montantul central masiv sugerează că viitorul SUV electric va fi mai lung decât Tiguan, fapt confirmat şi de conceptul Vision iV, care are un ampatament de 2,765 mm, contra celor 2,681 mm în cazul lui Tiguan.
Din punct de vedere tehnic, Skoda Eniaq/Enyaq va fi, cel mai probabil, similar electromobilului Volkswagen ID.3, primul electromobil de serie din portofoliul concernului german, creat pe baza platformei MEB. Astfel, electromobilul Skoda va fi propulsat de două motoare electrice, cu peste 300 CP şi peste 400 Nm la activ. Motoarele vor fi alimentate de la un set de baterii de 82 kWh în variantele de top, care va oferi o autonomie de circa 550 km.
0
2,159
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!