Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Hyundai prezintă camionul alimentat cu hidrogen HDC-6 Neptune! Un succesor real pentru camionele pe motorină?

30 Octombrie 2019 - 14:46
Denis Godorozea
La expoziţia transportului comercial din oraşul american Atlanta, statul Georgia, Hyundai a prezentat prototipul camionului viitorului, modelul alimentat cu hidrogen HDC-6 Neptune. Alături de capul tractor ecologic, sud-coreenii au mai prezentat şi remorca frigorifică HT Nitro ThermoTech.
Designerii au relatat că la proiectarea capului tractor HDC-6 Neptune au avut ocazia de a regândi arhitectura interioară a camionului, graţie noului sistem de propulsie cu celule de combustibil. Noul model poate oferi mai mult spaţiu şoferilor la bord. Designul exterior a fost inspirat de la locomotivele ce circulau prin New-York în anii 1930-1950.
Constructorul nu a oferit detalii, însă, despre substratul tehnic, deşi în viitorul apropiat planifică să lanseze o serie de teste pe drumurile publice cu câteva prototipuri HDC-6 Neptune.
Puţine informaţii au fost livrate şi despre remorca frigorifică HT Nitro. Se cunoaşte doar că aceasta este complet autonomă şi poate activa în forţă chiar şi când capul tractor staţionează în parcare. Carcasa HT Nitro ThermoTech este executată din materiale rezistente cu izolare termică de excepţie, iar sistemul de răcire, ce activează pe bază de azot lichid, nu produce zgomote.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter