Imagini cu un viitor electromobil de serie Toyota: niponii pregătesc un rival pentru Smart EQ Fortwo

17 Octombrie 2019, 15:26
Denis Godorozea
Toyota a publicat primele imagini cu un viitor electromobil, care cel mai probabil va merge în producţia de serie şi va fi unul dintre primele modele de serie cu propulsie 100% electrică. Constructorul nu a anunţat denumirea viitorului model, dar a relatat că acesta este gata de producţie şi va putea fi lansat în clasa ultra-compactă. Un viitor rival pentru Smart EQ Fortwo?
Pioner în tehnologii de propulsie hibridă, Toyota se pare că nu se prea grăbeşte să lanseze un model cu propulsie 100% electrică, deşi în gamă este prezent un electromobil cu celule de combustibil, Mirai, iar majoritatea modelelor noi se lansează cu câte cel puţin o variantă hibridă sau plug-in hybrid. Totuşi, anterior niponii lansau serii limitate de electromobile, iar în luna aprilie au prezentat imagini cu versiunea electrică a crossover-ului C-HR.
Ei bine, un nou model de serie cu propulsie 100% electrică şi-ar putea face apariţia în viitorul apropiat şi de această dată niponii îşi doresc să lanseze un electromobil original, care nu dispune de motorizări cu motoare termice. Deocamdată niponii nu au oferit prea multe detalii despre perspectivele apariţiei pe piaţă a modelului sau detalii tehnice.
Electromobilul urban prezentat în imagini măsoară în lungime doar 2.49 metri, având o lăţime de 1.29 metri şi înălţime de 1.55 metri. Nu se cunosc caracteristicile motorului electric, însă constructorul precizează că electromobilul va putea atinge viteza maximă de 60 km/h, în timp ce bateria va oferi o autonomie de până la 100 km.
Cel mai probabil mai multe detalii despre viitorul electromobil vor fi făcute publice în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, unde va avea loc premiera publică.
1
1,090
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!