Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În doar 9 luni în Moldova aproape 4 mii şoferi au fost depistaţi la volan în stare de ebrietate

8 Octombrie 2019 - 11:37
Denis Godorozea
Inspectoratul Naţional de Patrulare a publicat o statistică alarmantă a unei dintre cele mai grave încălcări din traficul rutier din Moldova — conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate. Timp de 9 luni ale acestui an angajaţii INP au depistat şi documentat aproape 4 mii persoane pentru această infracţiune.

Situaţia este alarmantă — în primele 9 luni ale acestui an pe drumurile din ţară inspectorii de patrulare au depistat 3,751 şoferi care conduceau mijloace de transport în stare de ebrietate. În această perioadă din cauza şoferilor băuţi s-au produs 117 accidente rutiere, în care şi-au perdut viaţa 30 persoane, în timp ce alte 134 persoane s-au ales cu diverse traumatisme.
În contextul în care campaniile de informare pentru prevenirea condusului în stare de ebrietate nu sunt prea eficiente, INP îndeamnă şoferii din ţara noastră să nu urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice şi, totodată, îndeamnă ceilalţi cetăţeni să contribuie la prevenirea acestei infracţiuni şi să nu urce la bord cu şoferi ce intenţionează să conducă în stare de ebrietate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter