Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lamborghini pregăteşte o premieră fierbinte în segmentul electromobilelor. Primele informaţii

8 Octombrie 2019 - 16:02
Denis Godorozea
Lamborghini a dezvăluit primele detalii despre viitorul model de serie cu sistem de propulsie 100% electric. Noul electromobil va avea la bază platforma PPE, dezvoltată în cadrul Volkswagen Group special pentru electromobile premium, şi va avea un substrat tehnic preluat parţial de la noul Porsche Taycan. Astfel, italienii pregătesc o premieră fierbinte în segmentul electromobilelor!
În acest an Lamborghini a prezentat primul său model de serie cu propulsie hibridă — acesta a fost supercar-ul cu două uşi Sian, care a devenit şi cel mai puternic model de serie din istoria companiei. Un pas următor spre electrificarea gamei ar fi lansarea unui model 100% electric, care totodată va avea misiunea de a spori vânzările companiei.
Potrivit informaţiilor furnizate de Maurizio Reggiani, directorul departamentului Research & Development la Lamborghini, viitorul electromobil de serie va avea o caroserie de tip GT şi va oferi 4 locuri la bord. Modelul va avea la bază platforma tehnică PPE, pe care de curând a debutat primul electromobil din gama Porsche — Taycan. Pentru a evita concurenţa în interiorul concernului, însă, electromobilul italian ar putea oferi performanţe mai bune decât colegul german, dar şi un nivel superior de confort.

Primul electromobil Lamborghini va fi prezentat până în 2025, iar ulterior producţia acestuia va avea loc la uzina din Sant’Agata Bolognese, Italia.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter