Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Maşinile cu motoare termice vor fi complet interzise în Europa peste 20 ani? Proiect susţinut de 11 ţări

7 Octombrie 2019 - 10:27
Denis Godorozea
În doar două decenii în Europa poate fi interzisă vânzarea automobilelor noi echipate cu propulsoare tradiţionale cu combustie internă. Un proiect în acest sens a fost iniţial de autorităţile din Danemarca şi este susţinut în prezent de alte 10 ţări din cadrul Uniunii Europene (UE). Principala ţintă este combaterea schimbărilor climaterice.

Astfel, dacă proiectul va fi susţinut de toate ţările membre ale Uniunii Europene, din 2040 ar putea fi interzisă vânzarea automobilelor echipate cu motoare tradiţionale cu combustie internă.
Proiectul a fost anunţat în cadrul unei întâlniri de rang înalt a miniştrilor de mediu din UE de către autorităţile din Danemarca şi în prezent este susţinut de oficialii altor 10 ţări europene. Astfel, în doar două decenii motorizările diesel şi pe benzină ar putea dispărea complet din oferta constructorilor auto prezenţi pe piaţa europeană.

De menţionat, că cu un an mai devreme autorităţile din Danemarca anunţau interzicerea comercializării automobilelor echipate cu motoare termice pe teritoriul ţării din 2030, însă ulterior proiectul nu a avut o continuare deoarece ar fi încălcat regulile UE.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter