Nissan a dat startul producţiei noului crossover Juke la propria uzină din Marea Britanie

11 Octombrie 2019, 08:58
Denis Godorozea
Niponii au dat startul producţiei noii generaţii Nissan Juke. Crossover-ul compact a ajuns pe linia de producţie la uzina constructorului din Sunderland, Marea Britanie, iar până la sfârşitul toamnei Juke va ajunge în showroom-urile din unele ţări europene.
Premiera mondială a noului Nissan Juke a avut loc cu o lună mai devreme. Bestseller-ul nipon a păstrat silueta predecesorului, însă comparativ cu acesta a căpătat un design absolut nou, foarte stilat, inspirat de la noua gamă de modele şi, în special, de la crossover-ul mai mare Qashqai facelift. Iniţial Juke va fi disponibil doar cu un motor pe benzină — varianta turboaspirată de 1.0 litri, cu 3 cilindri, ce oferă la activ 117 CP. Mai târziu niponii vor suplini lista motorizărilor cu variante mai potente pe benzină, câteva motorizări turbodiesel, iar ulterior ar putea apărea şi versiuni electrificate.
Europa este una dintre cele mai importante pieţe pentru Nissan Juke — aici timp de 10 ani de existenţă modelul a fost comercializat într-un număr de aproape un milion de unităţi. De altfel, circa 70% din SUV-urile Juke produse la uzina niponilor din Sunderland revin pieţei europene. Pe unele pieţe Nissan Juke de generaţie nouă îşi va face apariţia până la sfârşitul lunii noiembrie, iar în alte ţări, inclusiv în Moldova, modelul va putea fi admirat până la finalul acestui an sau la începutul anului viitor.
0
1,343
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!