Noua generaţie Hyundai Creta debutează în China cu denumirea ix25. Ce actualizări a pregătit constructorul?

30 Octombrie 2019, 10:28
Denis Godorozea
Unul dintre cele mai compacte şi accesibile SUV-uri din gama Hyundai se lansează cu cea de-a doua generaţie. În China a debutat noul ix25, care va fi mai târziu comercializat şi pe alte pieţe cu denumirea Creta, precum şi în ţara noastră. Cu schimbul de generaţii Hyundai ix25 a simţit modificări consistente la nivel de design, ambianţă interioară, dar mai avansat mult şi în plan tehnologic. Să vedem, deci, ce noutăţi au pregătit sud-coreenii pentru noua Creta/ix25!
La nivel de design exterior Hyundai ix25 se inspiră mult de la SUV-ul de top Palisade, destinat în primul rând pieţei nord-americane, şi mai puţin de la Santa Fe. Modelul compact a beneficiat de blocuri optice faţă duble şi o siluetă absolut nouă a caroseriei. Limbajul stilistic plictisitor a rămas în trecut, or sud-coreenii îşi doresc să atragă şoferi tineri cu noul ix25. Însă noul crossover poate atrage nu doar cu designul avangardist.
Versiunile de top vor surprinde cu un nivel de dotări extrem de generos la bord. Aici se va regăsi un instrumentar de bord digital cu o diagonală de 12.3 inch, iar consola centrală va fi dominată de ecranul sistemului multimedia Baidu Intelligent Networking 3.0, amplasat vertical, cu o diagonală de 10.4 inch. Cei de la bord vor putea interacţiona cu sistemul multimedia prin comenzi tactile şi vocale. Lista opţionalelor include un plafon panoramic cu trapă electrică şi sistem de încărcare wireless pentru smartphone, cu spaţiu dedicat pe tunelul central şi funcţie de avertizare în cazul în care şoferul uită gadget-ul în maşină.
Sistemele de siguranţă activă şi asistenţii electronici şi-au făcut loc acum şi la bordul lui ix25. Printre acestea se enumeră asistenutl de monitorizare a ungiurilor oarbe şi sistemul de monitorizare a stării şoferului. Este disponibil un cruise-control adaptiv şi un set de camere de supraveghere de 360 grade.
În China Hyundai ix25 va fi oferit cu benzianrul aspirat natural de 1.5 litri. Motorul livrează 115 CP şi se cuplează standard la cutia cu variaţie continuă. Standard crossover-ul are un sistem de tracţiune pe puntea faţă, tracţiunea integrală fiind oferită opţional.
Noul Hyundai ix25 se va lansa pe piaţa chineză până la finalul acestui an. SUV-ul Creta, comercializat şi în ţara noastră va avea, cel mai probabil, un design similar, însă pentru a menţine preţul accesibil constructorul ar putea renunţa la o parte din opţionalele oferite în China. Data premierei crossover-ului Creta nu a fost anunţată.
0
1,634
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!