Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noua generaţie KIA Optima se pregăteşte de debut cu modificări consistente în materie de design

29 Octombrie 2019 - 15:43
Denis Godorozea
KIA a publicat primele imagini şi schiţe oficiale cu noua generaţie a sedanului K5, comercializat pe alte pieţe cu denumirea Optima. Sedanul sud-coreean a primit un design exterior modificat şi multiple accente sport la bord. Premiera este programată pentru finalul acestui an, iar lansarea pe piaţă va avea loc la începutul anului viitor.
Noua Optima va avea un design mai dinamic, cu multiple elemente LED cu forme neobişnuite, integrate în faruri, şi blocuri optice posterioare orizontale unificate. Schiţa cu interiorul sedanului prevesteşte apariţia unui instrumentar de bord digital, unit cu un ecran imens al sistemului multimedia. Planşa de bord va fi ornamentată cu fibră de carbon, iar pe consola centrală se va regăsi o rotilă pentru selectarea direcţiei de mers pentru versiunile echipate cu cutii automate, în schimbul unui levier tradiţional.
Potrivit informaţiilor neconfirmate oficial, viitoarea generaţie KIA Optima va avea un benzinar turboaspirat nou, de 2.5 litri, din seria Theta III. Motorul se va cupla la cutia robotizată cu 8 rapoarte cu dublu ambreiaj. Vechiul benzinar turboaspirat de 1.6 litri va rămâne în continuare inclus în lista motorizărilor, însă acesta se va cupla la o cutie automată nouă, ce va înlocui în gamă vechea cutie robotizată cu 7 rapoarte.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter