Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Penultima premieră a diviziei de performanţă Audi RS din acest an: Audi RS4 Avant facelift

2 Octombrie 2019 - 11:53
Denis Godorozea
După ce mai devreme actuala gamă Audi A4/S4 a beneficiat de un facelift de mijloc de carieră, unul consistent, de altfel, a venit rândul şi celei mai dinamice versiuni din gamă — RS4 Avant. Break-ul de performanţă, însă, a beneficiat de modificări mai discrete comparativ cu colegii din gamă. Să vedem ce actualizări au pregătit inginerii din Ingolstadt!
Modelele standard din seria Audi A4 au primit odată cu actualizarea elemente noi de caroserie, ce au sporit lăţimea şi lungimea totală, pe când break-ul de performanţă Audi RS4 a beneficiat doar de blocuri optice faţă şi spate noi şi un calandru uşor restilizat în conformitate cu limbajul stilistic al mărcii, iar asta pentru că celelalte elemente de caroserie la RS4 Avant sunt originale, în marea lor majoritate, iar un exces de modificări ar putea spori preţul final al modelului.
Instrumentarul de bord digital a fost actualizat şi se laudă acum cu afişaje noi, inspirate de la modelele mai mari din gama Audi RS. Consola centrală este dominată de un ecran de 10.1 inch cu noul sistem multimedia Audi MMI inclus, ce prevede un substrat tehnic îmbunătăţit şi mai multe posibilităţi de conectare. De pe tunelul central au fost eliminate elementele de control ale sistemului multimedia, iar asta înseamnă că cei de la bord vor interacţiona cu sistemul MMI prin intermediul comenzilor tactile de pe ecran şi prin comenzi vocale.
Benzinarul biturbo V6 de 2.9 litri, ce livrează 450 CP şi 600 Nm, cât şi cutia automată cu 8 rapoarte nu au fost supuse modificărilor. Cuplul este în continuare transmis pe ambele punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală quattro în proporţie de 40:60 în favoarea punţii spate, însă în dependenţă de regimul de condus şi suprafaţa de drum sistemul poate livra până la 70% din cuplu roţilor faţă, sau până la 85% roţilor spate. Aşadar şi caracteristicile dinamice au rămas aceleaşi — Audi RS4 Avant accelerează până la 100 km/h în 4.1 secunde, având o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Viteza maximă poate fi mărită până la 280 km/h cu pachetul RS dynamic bifat în lista opţionalelor.
Lansarea pe piaţă a versiunii actualizate Audi RS4 Avant va avea loc până la finalul acestui an. Preţul de pornire în Europa este de 81,400 euro. Break-ul de performanţă actualizat este penultima premieră din seria de modele de performanţă planificate pentru debut în decursul acestui an. În câteva săptămâni constructorul din Ingolstadt va prezenta mult aşteptatul Audi RS Q8.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (47 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter