Planuri ambiţioase la Suzuki: niponii planifică să comercializeze în Europa doar modele hibride începând cu anul viitor

30 Octombrie 2019, 16:12
Denis Godorozea
Suzuki va pune în aplicare un plan ambiţios pentru a se încadra în normele de poluare înăsprite în Europa, ce vor intra în vigoare din 2021. Astfel, începând cu anul viitor constructorul nipon va revizui propria gamă de modele, iar pe Bătrânul Continent vor fi oferite doar automobile cu sisteme de propulsie hibridă, iar unicul model echipat doar cu un motor termic va fi offroader-ul de nouă generaţie Jimny.

La moment, pe lângă normele de poluare care prevăd limite de consum şi emisii pentru fiecare model comercializat în Europa, autorităţile impun un plafon pentru întreaga gamă de modele ale constructorilor prezenţi pe piaţă. De regulă, constructorii ce oferă predominant automobile echipate doar cu motoare termice pot nivela media de poluare în gamă cu lansarea unui electromobil. Suzuki nu dispune de un model 100% electric şi nici de timp pentru dezvoltarea şi lansarea acestuia în Europa, iar astfel unica soluţie pentru micşorarea nivelului mediu de emisii ar fi renunţarea completă la motorizările ce optează exclusiv pentru motoare termice în favoarea motorizărilor hibride.
Astăzi Suzuki oferă câte o motorizare de tip mild-hybrid cu sistem de 12 volţi pentru modelele Ignis şi Swift, iar din luna ianuarie a anului viitor niponii vor lansa versiuni mild-hybrid cu sistem de 48 volţi pentru modelele Vitara, S-Cross şi Swift Sport. Totodată, pe baza parteneriatului încheiat cu Toyota, cei de la Suzuki vor aduce pe piaţa europeană două modele absolut noi — un crossover şi un break, dezvoltate pe baza modelelor Toyota RAV4 şi Toyota Corolla. Cel mai probabil ambele modele vor utiliza sistemul Hybrid Synergy Drive al celor de la Toyota.

Metamorfozele drastice la nivel de gamă vor anihila modelul Celerio în contextul în care modernizarea acestuia sau dezvoltarea unei generaţii noi ar fi mult prea costisitoare pentru constructorul nipon. Astfel, până la finalul anului viitor unicul model din gama Suzuki echipat doar cu un propulsor termic şi comercializat în Europa va fi offroader-ul de generaţie nouă Jimny.
0
2,121
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!