Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Polestar 2 se lansează în Europa! Cât costă noul rival pentru Tesla Model 3?

4 Octombrie 2019 - 11:52
Denis Godorozea
Primul sedan electric din gamă, Polestar 2 se lansează oficial pe piaţa europeană după debutul de la Geneva din primăvara acestui an. Constructorul va ataca pe piaţă electromobilul american Tesla Model 3, iar constructorul a afişat preţurile pentru ediţia de start. Este acesta, oare, prea piperat?
Din start Polestar 2 va fi disponibil doar pe 6 pieţe din Europa: Belgia, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda şi Suedia. În aceste ţări electromobilul are un preţ cuprins între 59 şi 60 mii euro, cel mai accesibil fiind pe piaţa germană, unde costă 58.800 euro.
Iniţial clienţii vor putea alege dintre nivelel de echipare Pilot Package şi Plus Package, standard pentru ambele fiind incluse toate sistemele de siguranţă activă şi activă din portofoliul Volvo, pe când cel de top vine cu un surplus de confort, cu volan şi scaune încălzite, sistem audio de top Harman Kardon şi plafon panoramic. Ulterior constructorul va diversifica gama de versiuni, preţul pentru versiunea incipientă fiind de circa 40 mii euro.
Polestar 2 a marcat debutul mondial în cadrul Salonului Auto de la Geneva în primăvara acestui an. Electromobilul are la bază platforma suedezilor CMA, pe care se bazează şi crossover-ul Volvo XC40. Standard Polestar 2 dispune de tracţiune integrală, prezentată de două motoare electrice situate pe ambele punţi.
Sistemul livrează un total de 408 CP şi 660 Nm şi este capabil să asigure un timp de acceleraţie până la 100 km/h mai mic de 5 secunde. Motoarele electrice sunt alimentate de la un set de baterii cu o capacitate de 78 kWh, ce asigură o autonomie de circa 500 km, calculată conform standardului WLTP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter