Premieră la Tokyo: prototipul Subaru Levorg prefaţează viitoarea generaţie a break-ului nipon

24 Octombrie 2019, 14:01
Denis Godorozea
Pentru prima dată Subaru Levorg a fost lansat în 2014, ca o versiune mai practică, în caroserie break, a sedanului Subaru Impreza. Prima generaţie se află la apusul carierei sale, iar niponii pregătesc lansarea celei de-a doua generaţie, dedicată în special pieţelor din Europa şi Japoniei. La Tokyo a debutat prototipul Levorg, care dezvăluie în întregime aspectul exterior al viitorului break.
Odată cu schimbul de generaţii Subaru Impreza a migrat pe noua platformă modulară Subaru Global Platform (SGP), care va sta şi la baza noului Levorg. Deşi niponii nu au dezvăluit designul interiorului şi informaţii despre substratul tehnic, în presa occidentală au fost distribuite informaţii insider precum că noul Levorg va fi primul model din gama niponilor care va utiliza noul benzinar turboaspirat de tip boxer, de 1.8 litri, cu injecţie directă. Motorul respectiv a fost dezvoltat pe baza unităţii de 2.4 litri, ce se regăseşte sub capotele modelelor Ascent, Legacy şi Outback.
O altă premieră importantă, care va debuta împreună cu noul break, este noua generaţie a ansamblului de sisteme de siguranţă activă EyeSight. Sistemul va primi o cameră îmbunătăţită şi patru radare, ce vor îmbunăţi şi vor reduce timpul reacţiei sistemului în cazul apariţiei unor obstacole în calea automobilului. Afară de aceasta, Levorg va avea un cruise control adaptiv, conectat la sistemul de navigaţie, în baza căruia va putea ajusta viteza de rulare din timp înainte de a intra într-un viraj din cale.
Premiera noii generaţii Subaru Levorg este aşteptată în prima jumătate a anului viitor. Mai aproape de vara anului 2020 modelul va fi lansat în Europa şi în Japonia, principalele pieţe de desfacere.
0
1,225
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!