Premieră mondială: Honda Jazz se prezintă cu o versiune hibridă şi una dedicată offroad-ului

23 Octombrie 2019, 13:59
Denis Godorozea
La Salonul Auto de la Tokyo debutează noua generaţie a compactei Honda Jazz. Hatchback-ul a beneficiat de o nouă motorizare hibridă, cu două motoare electrice, dar şi o versiune nouă de caroserie, dedicată offroad-ului. Să vedem, cum planifică niponii să cucerească piaţa europeană.
Noua motorizare hibridă a celor de la Honda a beneficiat de indicile e:HEV — un astfel de sufix va fi atribuit tuturor modelelor cu propulsie hibridă, ce-şi vor face apariţia în gama constructorului nipon. Noua motorizare include un benzinar de 1.5 litri, acompaniat de două motoare electrice. Niponii nu au dezvăluit, însă, caracteristicile tehnice şi dinamice ale noii unităţi de propulsie.
O altă noutate pentru hatchback-ul compact este apariţia versiunii dedicate offroad-ului Jazz Crosstar, care-şi va face apariţia imediat şi în oferta niponilor pe piaţa europeană. Aceasta nu prevede, însă, prea multe picanterii noi la nivel de substrat tehnic şi se distinge printr-o gardă la sol ami mare şi inserţii decorative/protectoare din plastic la nivel de caroserie.
La interior se regăseşte sistemul îmbunătăţit Honda Sensing, ce include un cruise-control adaptiv, capabil să ruleze automatizat în ambuteiaje, sistem de frânare automatizată de urgenţă cu detectarea pietonilor şi cicliştilor. Consola centrală este dominată de sistemul multimedia actualizat Honda Connect, care oferă acum posibilitatea interacţionării cu anumite sisteme de la bord la distanţă, prin intermediul gadget-ului mobil.
În următoarele luni noua generaţie Honda Jazz va fi disponibilă pe piaţa europeană. Pe Bătrânul Continent compacta va fi oferită doar cu sistem de propulsie hibrid, dar în două variante de caroserie. Mai aproape de lansarea comercială niponii vor dezvălui şi datele tehnice despre noul model.
0
1,602
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!