Premieră mondială: noua generaţie Toyota Yaris! Toate informaţiile despre noul hatchback compact nipon

16 Octombrie 2019, 11:52
Denis Godorozea
Toyota dezvăluie în premieră noua, cea de-a patra generaţie Yaris. Sub-compacta niponă se enumeră printre cele mai importante modele în gamă pe piaţa europeană, iar constructorul a pregătit o adevărată revoluţie în segment, pentru a atrage clienţi noi. Să vedem, deci, cu ce poate impresiona noua Toyota Yaris.
Noua generaţie Toyota Yaris este construită pe noua platformă modulară GA-B, dezvoltată pe baza platformei TNGA (Camry, Prius, RAV4). Anume această platformă va sta la bazele viitoarelor modele compacte din gama companiei, oferind posibilitatea instalării sistemelor de propulsie tradiţionale, doar cu motoare termice, dar şi instalarea sistemelor de propulsie hibridă.
În ciuda tendinţelor actuale din industrie, cu schimbul de generaţii Toyota Yaris a devenit mai mică decât predecesorul. Astfel, cea de-a patra generaţie este mai scurtă cu 5 mm, comparativ cu Yaris-ul actual, dar promite simţitor mai mult spaţiu la bord, graţie ampatamentului mărit cu 50 mm. În înălţime noul hatchback este mai mic cu 40 mm, comparativ cu predecesorul, însă în acelaşi timp niponii au poziţionat scaunele cu 60 mm mai în spate şi mai jos, astfel încât cei de la bord nu vor simţi lipsă de spaţiu deasupra capului.
Designul este partea în care a avut loc o adevărată revoluţie — noua generaţie Yaris este mult mai atractivă din punct de vedere estetic, graţie muchiilor multiple şi tehnologiilor LED, dar şi graţie siluetei mai dinamice, dictate de montanţii înclinaţi.
La interior niponii raportează apariţia unor materiale de o calitate mai înaltă, decât anterior. Versiunile de top vor oferi cadrane de bord digitale cu două ecrane rotunde pe extremităţi şi un ecran generos al computerului de bord. Consola centrală este dominată de un ecran imens al sistemului multimedia, însă niponii nu au specificat dimensiunile acestuia. Opţional clienţii pot bifa plafonul panoramic, un Head-Up Display de 10 inch (!), sistem de încărcare wireless pentru smartphone, încălzire electrică pentru scaune şi volan.
Mai puţine informaţii au fost oferite despre unităţile de propulsie. Standard Yaris va avea un benzinar cu 3 cilindri şi o capacitate de 1.5 litri. Noul propulsor este dezvoltat pe baza motoarelor mai mari, de 2.0 şi 2.5 litri, disponibile pentru celelalte modele din gamă. Acelaşi motor va sta la baza sistemului Hybrid Synergy Drive, care va fi disponibil pentru Yaris, iar compacta va fi şi primul model din gamă care va dispune de cea de-a patra generaţie a sistemului de propulsie hibridă. Constructorul promite că noul sistem este cu până la 15% mai eficient şi produce cu până la 20% mai puţine emisii de CO2, inclusiv graţie bateriilor cu până la 27% mai uşoare decât anterior. Ulterior va fi disponibil şi un benzinar turboaspirat de 1.0 litri.
În domeniul siguranţei Toyota oferă pentru noua generaţie Yaris sistemele de cruise control adaptiv şi menţinere a benzii de circulaţie. O noutate în segment este introducerea airbag-ului central pentru protecţia pasagerilor în cazul impacturilor laterale.
0
1,874
GALERIE FOTO (28 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!