Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Recomandarea Car Music de week-end, №31

6 Octombrie 2019 - 12:09
Ilie Toma
Vă salutăm la o nouă ediţie de weekend, cu recomandări de muzică bună pentru condus! Vremea rece şi ploile mai dau târcoale de după parbriz, iar odată cu asta şi predispoziţia pentru tempoul muzicii pe care o dorim la volan se mai schimbă uneori. Astăzi venim cu nişte recomandări mai tomnatice, care să vă favorizeze condusul lung pe timp mai posomorât.
Aşadar, iată cele 3 recomandări de astăzi.

Recomandarea Electronic:
Thylacine — Transsiberian. 2015.
Apple Music | Deezer | Spotify
Numele Tylacine vine de la aşa-numitul tigru marsupial, un animal întâlnit mai ales ales prin Australia. Însă, în cazul nostru Thylacine e numele de scenă a tânărului William Reze — un francez de o creativitate fascinantă în muzica electronică. Da, iarăşi muzica electronică ne vine din Franţa. Dar, pentru a se inspira pentru acest album, Reze a făcut întreaga călătorie de peste 8,000 km cu trenul pe renumita cale ferată Transsiberiană, într-o cabină absolut standard. Aşa că pe ici, pe colo, în album veţi auzi sunetele care însoţesc o asemenea călătorie, numai bune pentru a vă capta în atmosfera cu totul specială a acestui album.

Recomandarea Jazz:
Olivier Cahours — Kotao. 2015.
Apple Music | Deezer | Spotify
Astăzi şi jazz-ul ne vine tot din Franţa, de la unul din cei mai buni mânuitori moderni ai chitarei acustice. Cahours a dat cândva un concert şi la Chişinău, la una din ediţiile Ethno Jazz Festival, alături de Bertrand Renaudin, dar aici vorbim de un album un pic mai deosebit, în care chitaristul şi-a adunat o trupă, pentru a explora un pic mai îndrăzneţ tărâmul jazz-ului. Cahours a compus piesele şi tot el cântă la chitară acustică, Francis Jauvain interpretează saxofonul bariton şi acordeonul, Thierry Colson scoate sunete magnifice la contrabas. Acum imaginaţi-vă chitara acustică, acompaniată de un contrabas cu mult accent, şi cu partituri de muzicuţă sau acordeon, care dau un aer francez acestor compoziţii! Numai bun de savurat cu plăcere profundă, la un sistem acustic cât mai bun.

Recomandarea Rock:
Led Zeppelin — Led Zeppelin III. 1970.
Apple Music | Deezer | Spotify
E greu să dai preferinţă unui singur album din discografia celor de la Led Zeppelin, iar cei care se încumetă s-o facă, aleg de obicei fie primul, fie cel de-al patrulea album al lor, cu renumita piesă Stairway to Heaven. Noi, însă, l-am ales pe acesta, pentru că e cel mai acustic, cel mai închegat cap-coadă dintre toate şi se potriveşte de minune spiritului recomandărilor de astăzi. Dar, fireşte, ştim că s-ar putea să nu vă săturaţi după un singur album Led Zeppelin şi chiar vă îndemnăm să le ascultaţi şi pe celelalte.

Vedeţi şi:
» Toate recomandările muzicale precedente
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter