Renault lansează utilitarele electrice Master şi Kangoo cu celule de combustibil

22 Octombrie 2019, 14:07
Denis Godorozea
Electromobilele alimentate cu hidrogen se pare că reuşesc să cucerească treptat tot mai mult teren în industria auto, iar concomitent cu extinderea ofertei în gamele diverşilor constructori, se dezvoltă şi infrastructura pentru alimentarea acestui tip de electromobile cu hidrogen. Mai nou, maşinile cu celule de combustibil devin disponibile în segmentul utilitarelor — Renault prezintă noile Master Z.E. Hydrogen şi Kangoo Z.E. Hydrogen.
Având la bază substratul tehnic al utilitarelor electrice Renault Kangoo Z.E. şi Renault Master Z.E., noile electromobile alimentate cu hidrogen au un sistem de propulsie dezvoltat şi testat împreună cu companiile Symbio şi Michelin din 2014. Graţie rezervorului de hidrogen autonomia utilitarelor a fost extinsă de la 120 km (230 km Kangoo), oferită standard de utilitarele electrice, la 350 km în cazul monovolumului Master şi până la 370 km în cazul monovolumului Kangoo, autonomie calculată conform standardului WLTP.
Totodată, marele avantaj al sistemului de propulsie cu celule de hidrogen este suplinirea rezervelor de combustibil ce durează între 5 şi 10 minute, în timp ce electromobilele convenţionale au nevoie de cel puţin câteva ore pentru a suplini rezervele bateriei.
Renault Kangoo Z.E. Hydrogen va fi disponibil pentru comandă până la finalul acestui an la un preţ de 48,300 euro, însă aici nu sunt incluse reducerile şi subsidiile oferite de stat la achiziţia unui automobil cu propulsie electrică, ce ar putea reduce preţul final cu câteva mii de euro.
Utilitara Master Z.E. Hydrogen urmează să se lanseze pe piaţă în prima jumătate a anului viitor. Aceasta va fi disponibilă în două versiuni de ampatament cu câte două variante de echipare interioară. Preţul va fi anunţat mai aproape de startul oficial al vânzărilor.
0
1,561
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!