Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

SUV-ul Volkswagen Atlas primeşte o versiune cu caroserie de tip coupe - noul Atlas Cross Sport

15 Octombrie 2019 - 13:09
Denis Godorozea
În aceste zile în SUA a debutat noul SUV Volkswagen Atlas Cross Sport, versiune mai dinamică şi mai stilată a imensului Atlas, comercializat pe alte pieţe cu denumirea Teramont. De altfel, cu o versiune similară s-a ales mai devreme şi SUV-ul comercializat în China, Teramont X, însă varianta americană se distinge din punct de vedere tehnic, dar şi la nivel de design exterior.
Din punct de vedere estetic principala diferenţă cu versiunile standard Volkswagen Atlas este posteriorul cu montanţi spate înclinaţi şi silueta de coupe, însă Atlas Cross Sport are şi o parte frontală modificată, cu elemente de caroserie şi faruri modificate. Cel mai probabil, însă, modificări similare la nivel de parte frontală vor fi aplicate ulterior şi versiunii cu 7 locuri a SUV-ului american.
Atlas Cross Sport este mai scurt decât versiunea standard cu 71 mm, măsurând în lungime 4,966 mm. Silueta dinamică a rezultat şi într-o reducere a înălţimii cu 58 mm, ce constituie acum 1,720 mm. Totodată, lipsa celui de-al treilea rând de scaune şi ampatamentul similar de 2,980 mm promite pasagerilor banchetei spate suficient spaţiu pentru picioare.
Noul Volkswagen Atlas Cross Sport este şi primul model din gama germanilor care a preluat emblema actualizată a diviziei Volkswagen R, care-şi face apariţia pe versiunea cu condimente de performanţă R-Line. Pachetul de modificări include un aspect exterior mai agresiv graţie barelor de protecţie originale şi jantelor de 21 inch.
La interior Atlas Cross Sport oferă un volan cu design nou, tapiserie restilizată pentru panorile portierelor şi afişaje noi pentru cadranele de bord digitale. Germanii au pregătit actualizări şi pentru substratul tehnic, printre care sistemul de cruise-control adaptiv, care poate rula automatizat în ambuteiaje, însă sistemul se dezactivează dacă maşina staţionează mai mult de 3 secunde.
Unităţile de propulsie sunt similare. Standard Atlas Cross Sport este oferit cu benzinarul turboaspirat 2.0 TSI, cu 238 CP la activ, iar opţional clienţii pot alege benzinarul aspirat natural VR6 de 3.6 litri, capabil să livreze 280 CP. Indiferent de moto, SUV-ul va fi echipat exclusiv cu cutia automată cu 8 rapoarte, iar sistemul de tracţiune integrală este oferit doar opţional.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (29 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter