Skoda a publicat prima schiţă oficială cu viitorul SUV cu siluetă de coupe Kamiq GT! Când debuteză modelul?

23 Octombrie 2019, 10:01
Denis Godorozea
Skoda a publicat prima schiţă oficială cu versiunea de serie a noului Kamiq GT — noul SUV compact cu siluetă de coupe va debuta la 4 noiembrie 2019. Între timp, în web au fost făcute publice caracteristicile tehnice ale noului model. Clienţii din Europa, însă, nu se vor bucura de acest model, or cel mai probabil acesta va fi prezent în exclusivitate pe piaţa din China.

Ei bine, aspectul exterior al noului SUV cu siluetă de coupe din gama Skoda a fost deconspirat în luna august a acestui an, când presa chineză a publicat câteva imagini cu versiunea de serie a crossover-ului. Mai aproape de debut cehii au publicat o primă schiţă oficială şi au anunţat data premierei.
Deşi apariţia unei versiuni coupe a crossover-ului Kamiq în Europa nu poate fi exclusă în totalitate, aceasta nu va avea tangenţe cu versiunea pregătită pentru piaţa din China, iar asta pentru că Kamiq-ul chinez utilizează platforma veche PQ25, preluată de la modelul Rapid, pe când varianta europeană Kamiq are la bază platforma MQB şi motoare modernizate.

Varianta chineză Kamiq GT va avea sub capotă benzinarul aspirat natural de 1.5 litri, cu 110 CP la activ, iar pentru versiunile de top va fi oferită unitatea turboaspirată de 1.6 litri, capabilă să livreze 116 CP. În China cei de la Skoda mai oferă un SUV cu siluetă de coupe, Kodiaq GT, debutat cu câţiva ani mai devreme şi care nu s-a ales cu o versiune similară pe piaţa europeană.
0
1,230
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!