Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Subaru lansează versiunile actualizate ale sedanului şi hatch-ului Impreza. Ce modificări au pregătit niponii?

4 Octombrie 2019 - 17:13
Denis Godorozea
Cea de-a cincea generaţie Subaru Impreza primeşte un facelift discret la trei ani de la lansare. Mai devreme niponii au prezentat versiunea actualizată destinată pieţei interne, iar acum vine rândul şi versiunii destinate pieţei americane, de primă importanţă pentru constructorul nipon. De altfel, modificările pregătite pentru cele două versiuni nu diferă prea mult.
La nivel estetic constructorul nu a pregătit prea multe noutăţi pentru Impreza — sedanul şi hatch-ul au beneficiat doar de o bară de protecţie faţă uşor retuşată, câteva seturi de jante noi şi nuanţa de caroserie Ocean Blue Pearl. Mai multe modificări vin, însă, la capitolul tehnic, iar aici se ascunde şi marea diferenţă dintre actualizările oferite în Japonia şi Europa comparativ cu facelift-ul din SUA, unica piaţă unde Impreza mai poate fi achiziţionat cu cutie manuală cu 5 trepte, doar că aceasta este disponibilă exclusiv în nivelul incipient de echipare, cutia cu variaţie continuă fiind prevăzută contra plată adiţională şi standard pentru toate celelalte versiuni. Indiferent de echipare şi tip de caroserie Impreza este oferită în SUA doar cu benzinarul boxer de 2.0 litri, care dezvoltă 154 CP şi 196 Nm.
Odată cu actualizarea Subaru introduce pentru Impreza sistemul care poate imite 7 trepte în cadrul cutiei cu variaţie continuă şi dispune de padele de "schimbare" a vitezelor în spatele volanului. Totodată proprietarii vor dispune de ansamblul SI-Drive, cu mai multe regimuri de condus puse la dispoziţia şoferului, iar nivelele de echipare de top au inclus sistemul de monitorizare a unghiurilor oarbe.
La interior consola centrală este dominată de ecranul de 6.5 inch a sistemului multimedia Starlink, care oferă un display de dimensiuni mai mari, de 8 inch în variantele de top. Interfaţa include un sistem de navigare actualizat cu comenzi vocale şi posibilităţi de actualizare prin conexiuni internet, interfaţă NFC, conexiuni Wi-Fi HotSpot, Radio SiriusXM şi HD Radio.
Lista sistemelor de siguranţă a fost suplinită cu sistemul Rear Seat Reminder (RSR), care va aminti şoferului despre prezenţa copiilor sau animalelor de companie pe bancheta spate în moment ce acesta va intenţiona să părăsească maşina. Sistemul este inclus standard începând cu echiparea de bază.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (14 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter