Toyota extinde termenul de garanţie pentru bateriile modelelor cu propulsie hibridă

11 Octombrie 2019, 15:49
Denis Godorozea
Toyota anunţă extinderea garanţiei pentru bateriile modelelor hybrid şi plug-in hybrid din gamă. Astfel niponii îşi doresc să atragă clienţi pentru noile modele, dar şi să facă mai atractive propriile automobile pe piaţa second hand.

Modelele hibride Toyota până în prezent aveau inclusă o garanţie de 8 ani sau 160 mii kilometri de parcurs pentru baterii, unul dintre cele mai scumpe elemente consumabile de la bordul unui automobil hibrid. Noua garanţie va oferi, însă, un termen extins până la 10 ani, sau un parcurs de cel mult 240 mii kilometri.
Potrivit estimărilor inginerilor niponi, termenul de exploatare a unei baterii de la bordul automobilului hibrid în condiţii normale este de aproximativ 10 ani, timp în care, potrivit calculelor, un automobil parcurge între 240 mii şi 320 mii kilometri. În SUA, de altfel, bateriile au un preţ piperat pe piaţă, iar necesitatea unei eventuale schimbări a acesteia determină potenţialii clienţi să renunţe la achiziţia unui model hibrid.

De noua garanţie extinsă vor beneficia toate modelele hibride cu sigla Toyota, produse din 2020, însă constructorul nipon a ţinut să sublinieze că un asemenea acord de garanţie ţine doar de bateriile de la bordul maşinii hibride, în timp ce celelalte piese şi consumabile sunt supuse unei garanţii standard, care poate varia în dependenţă de piaţă.
0
4,993
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!