Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Toyota va lansa prototipul autonom TRI-P4 dezvoltat pe baza sedanului Lexus LS pe drumurile publice

25 Octombrie 2019 - 15:44
Denis Godorozea
Divizia Toyota Research Institute a celor de la Toyota a anunţat lansarea pe drumurile publice a prototipului cu pilot automat TRI-P4, dezvoltat pe baza limuzinei de top Lexus LS. Din vara anului viitor maşina va fi angajată în serviciu de transport a pasagerilor pe drumurile publice într-un proiect pilot, în capitala Japoniei. Potrivit informaţiilor preliminare, la serviciile limuzinei vor putea apela toţi locuitorii şi vizitatorii oraşului Tokyo.
Prototipul TRI-P4 are inclus un sistem de pilot automat de nivelul 4 (din cele 5 posibile), ceea ce înseamnă că cel puţin pe drumurile urbane şi pe autostrăzi sedanul poate rula automatizat fără implicarea şoferului. Totuşi, la bord mereu se va afla un pilot profesionist, care să preia controlul volanului în cazuri excepţionale. De menţionat, că anterior Toyota lansa un asemenea prototip autonom pe drumurile publice din Tokyo, cu un prototip creat pe baza sedanului Lexus GS. Noul TRI-P4 are un sistem mai avansat, însă.
Prototipul va rula pe drumurile publice în perioada 1 iulie — 31 august 2020. Tot în aceste luni la Tokyo se vor desfăşura Jocurile Olimpice, iar astfel prototipul va putea fi admirat şi de oaspeţii capitalei nipone. Cei de la Toyota anticipează un număr mare de doritori de a utiliza limuzina de lux în loc de o altă maşină de taxi, iar astfel niponii vor pregăti un sistem special de înregistrare a doritorilor de a călători la bordul lui TRI-P4, iar ulterior administratorii proiectului vor alege fericiţii pasageri care să beneficieze de serviciile neobişnuite.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter