Tratament special pentru Toyota C-HR facelift de la divizia de performanţă Gazoo Racing

18 Octombrie 2019, 20:28
Denis Godorozea
Versiunea actualizată a crossover-ului Toyota C-HR a debutat în premieră mondială la începutul acestei luni. Niponii au pregătit, însă, o premieră mai picantă pentru varianta facelift a bestseller-ului său — un tratament special din partea diviziei sport Gazoo Racing, care tocmai s-a prezentat în primele imagini oficiale.
Noul Toyota C-HR GR Sport se prezintă iniţial în versiunea destinată pieţei nipone, cu volan amplasat pe partea dreaptă a habitaclului, însă nu este exclusă apariţia unei astfel de versiuni şi pe alte pieţe, de va fi solicitată. La exterior C-HR GR Sport se distinge de celelalte versiuni prin prezenţa unei bare de protecţie mai agresive, cu o incizie imensă de aer poziţionată central, dar şi elemente decorative piano-black, precum placa decorativă de pe partea inferioară a portierelor, carcasele oglinzilor retrovizoare. Sunt prevăzute jante originale de 19 ţoli, iar cei de la interior vor fi răsfăţaţi de scaunele sport cu suport lateral mai profilat, volan nou şi inserţii decorative speciale.
Din punct de vedere tehnic niponii nu au pregătit prea multe surprize. Versiunea Gazoo Racing este oferită cu motorizările de 1.2 litri, cu 116 CP la activ, şi cea hibridă cu benzinar aspirat natural de 1.8 litri (motorizarea hibridă cu benzinar de 2.0 litri nu este prezentă în Japonia). Astfel, propulsoarele nu vor beneficia de un surplus de putere. În schimb, cei de la Gazoo Racing au pregătit picanterii la nivel de suspensie, cu amortizoare şi arcuri resetate, stabilizatoare noi, şi o setare dedicată pentru servodirecţie. Indiferent de motorizare, Toyota C-HR GR Sport poate avea doar tracţiune pe puntea faţă.
Toyota C-HR GR Sport va putea fi văzut la Salonul Auto de la Tokyo la mijlocul săptămânii viitoare. În Japonia noua versiune are un preţ de pornire de 25 mii dolari americani, cu circa 3,200 dolari mai mult decât costă versiunea entry-level. Toyota nu a confirmat deocamdată apariţia unei astfel de versiuni pe alte pieţe.
0
1,865
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!