Un alt fel de propulsor hibrid: Mitsubishi prezintă conceptul Mi-Tech cu 4 motoare electrice şi o turbină cu gaze

24 Octombrie 2019, 15:33
Denis Godorozea
Salonul Auto de la Tokyo din acest an abundă cu tot soiul de concepte, care mai futuriste, care mai apropiate de producţia de serie, dar mai sunt şi unele nebunatice, care cel mai probabil nu vor avea o întruchipare de serie, dar prezintă ciudăţenii inginereşti care să diversifice concepţia tradiţională a unui sistem de propulsie hibrid.
Astfel, un concept mai ciudat a fost prezentat de Mitsubishi — un soi de buggy Mi-Tech debutează cu un sistem de propulsie plug-in hybrid (PHEV), cu patru motoare electrice şi o turbină cu gaze, care are un rol de range extender. Fiecare motor electric este dedicat stric unei dintre cele patru roţi, acestea fiind alimentate cu energie electrică produsă de o turbină cu gaze. De altfel, turbina, la rândul său, poate fi alimentată cu alcool, kerosen sau motorină. Turbina nu va fi mereu funcţională, însă, or buggy-ul fiind un PHEV dispune de o baterie cu o capacitate mai mare, care poate stoca energie electrică suficientă pentru o autonomie extinsă. Niponii nu au dezvăluit, însă, caracteristicile motoarelor electrice, capacitatea bateriei sau autonomia maximă.
Pe lângă substratul tehnic revoluţionar, Mitsubishi Mi-Tech vine cu o variantă actualizată a concepţiei de design a gamei actuale de modele Mitsubishi. La nivel de parte frontală conceptul dispune de un calandru generos, denumit Dynamic Shield, cu blocuri optice modificate. La bord Mi-Tech nu dispune de ecrane pentru sistemul multimedia, iar afişajele dedicate şoferului sunt proiectate pe un ecran minuscul în spatele volanului. În locul unui ecran al sistemului de infotainment a fost gândit un head-up display generos, cu proiecţie pe parbriz.
În momentul premierei reprezentanţii companiei au relatat că conceptul Mi-Tech nu va avea o versiune de serie. În schimb, tehnologiile debutate cu proaspătul concept şi-ar putea face loc pe viitoarele modele de serie cu propulsie de tip plug-in hybrid. Cel puţin, anterior cei de la Mitsubishi anunţau că lansarea unui model hibrid cu turbină cu gaze este luată în calcul, graţie simplităţii şi dimensiunilor compacte ale sistemului de propulsie.
0
1,645
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!