Un şofer din ţara noastră riscă să facă ani grei de puşcărie după ce a simulat un accident rutier pentru despăgubiri

28 Octombrie 2019, 13:03
Denis Godorozea
"Ingeniozitatea" unor concetăţeni de-ai noştri poate inspira dezgust, or uneori "afaceriştii" mai şmecheri recurg la nişte metode atât de obraznice în încercarea de a face rost de "bani uşori", încât chiar te întrebi: cum e posibil aşa ceva? Ei bine, uite că e posibil. Este şi cazul unui concetăţean de-al nostru, care într-o bună zi "s-a trezit" cu o idee "genială" de a încasa în doar câteva zile o sumă de aproape un milion de lei.

Reţeta este simplă, aparent. Bărbatul a făcut rost de un Mercedes-Benz şi, cel mai probabil, un "partener de afaceri", cu care a pus la cale înscenarea unui accident rutier. Cu un alt Mercedes-Benz, de altfel. Aşa-zisul accident a avut loc în intersecţia străzilor Paris şi Tudor Vladimirescu din sectorul Buiucani al capitalei. Ulterior afaceristul a solicitat despăgubiri unei companii de asigurări din ţara noastră care, bineînţeles, şi-a asumat obligaţiunile şi a achitat despăgubiri în mărime de circa 800 mii lei.

Nu se cunoaşte în urma căror probe oamenii legii au stabilit că aşa-zisul accident a fost, de fapt, înscenat, însă în comunicatul de presă emis de Procuratura Generală (PG) se arată că bărbatul mai este cercetat pentru confecţionarea şi deţinerea unei procuri false pentru conducerea automobilului Mercedes-Benz care aparţinea, de fapt, unei bănci comerciale din ţara noastră. PG a mai comunicat că în dosar mai figurează şi alte persoane.

Astăzi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis dosarul în instanţa de judecată. Bărbatul "ingenios" riscă să se aleagă cu o pedeapsă cuprinsă între 8 şi 15 ani de puşcărie, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.
0
1,832
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!