(VIDEO) Acest VW Lupo poate umili muscle-car-urile americane pe terenul lor în cursa de un sfert de milă!

2 Octombrie 2019, 17:24
Denis Godorozea
Tunerii din cadrul atelierului Dop Motorsport din România au creat un bolid de curse de un sfert de milă pe baza micuţului hatchback Volkswagen Lupo. Ei bine, în urma modificărilor aplicate acest Lupo împarte cu modelul de serie doar câteva elemente, având un sistem de propulsie monstruos cu o putere ce depăşeşte performanţele oferite de un Bugatti Chiron.

Deşi a fost supus unor modificări de amploare, Volkswagen Lupo din secvenţa video de mai jos utilizează motoare produse tot de Volkswagen. Este vorba despre două benzinare turboaspirate 2.0 TFSI, cuplate la câte o cutie robotizată cu 7 rapoarte DSG DQ250, ce livrează în tandem 1,825 CP.
Pentru ca puterea imensă să fie cât mai eficientă în exerciţiile de acceleraţie, tunerii români au executat modificări şi la nivel de caroserie şi suspensie, pentru un coeficient aerodinamic mai bun dar şi pentru a reduce din greutatea proprie a bolidului. Totodată, pentru o aderenţă mai bună acest Lupo a beneficiat şi de anvelope de curse.

Bolidul celor de la Dop Motorsport şi-a prezentat forţele la Santa Pod în Marea Britanie — dragster-ul poate atinge viteze de peste 170 mph (274 km/h) şi parcurge distanţa de un sfert de milă (402 metri) în mai puţin de 10 secunde.
0
2,699
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!