(VIDEO) Skoda publică o galerie generoasă şi informaţii oficiale despre viitoarea generaţie Octavia

29 Octombrie 2019, 12:29
Denis Godorozea
Skoda a publicat o serie de imagini şi informaţii noi despre viitoarea generaţie Octavia. Noul model va debuta la 11 noiembrie 2019, iar după schiţe oficiale cu exteriorul liftback-ului de nouă generaţie, cehii prezintă versiunea Combi a noii Octavia, acoperită cu peliculă protectoare. Totodată, au fost făcute publice mai multe detalii esenţiale despre noua generaţie a bestseller-ului ceh.
Oficialii constructorului din Mlada Boleslav au confirmat oficial că noua Octavia va fi oferită cu motorizări mild-hybrid şi, pentru prima dată în istorie, cu o versiune de serie plug-in hybrid. Comparativ cu actualul model, noua Octavia va fi mai lungă cu 19 mm, măsurând 4,689 mm. În lăţime modelul a adăugat 15 mm, măsurând acum 1,829 mm. Ampatamentul de 2,686 mm va fi valabil şi pentru noul model. Porbagajul versiunii standard va oferi un volum de 600 litri, cu 10 litri mai mult decât anterior, în timp ce versiunea Combi va dispune de un spaţiu de 640 litri, sau cu 30 litri mai multe decât anterior.
Skoda Octavia va avansa mult pe plan tehnic. Pentru prima dată bestseller-ul ceh va putea fi echipat cu faruri Matrix LED, iar versiunile de top vor dispune şi de indicatoare de direcţie dinamice de tip LED. Cei de la bord vor fi răsfăţaţi de un instrumentar de bord digital şi un ecran al sistemului multimedia, ambele cu o diagonală de 10 inch în nivelele de echipare de top, iar pentru prima dată va fi disponibil şi un head-up display pentru şofer.
Motorizările vor fi preluate în întregime de la noua generaţie Volkswagen Golf, iar pe listă vor fi disponibile atât motorizări pe benzină, cât şi pe motorină. În gamă va fi inclusă cel puţin o motorizare de tip mild-hybrid, cu benzinar 1.0 TSI şi generator-starter. Cea mai importantă noutate la capitolul motorizărilor ţine de apariţia celor două versiuni plug-in hybrid, disponibile şi pentru noul Golf. Indiferent de versiunea aleasă, versiunea electrificată va utiliza un benzinar 1.4 TSI, asistat de un motor electric. Versiunea Octavia iV va oferi 204 CP, pe când cea de top va avea la activ 245 CP.
Precum şi anterior Octavia va fi oferită nu doar în caroseriile de tip liftback şi break, dar şi în versiunea cu capacităţi în offroad Scout şi în varianta de performanţă RS. Rămâneţi aproape pentru a descoperi noua generaţie Skoda Octavia — premiera este programată pentru 11 noiembrie.
0
1,631
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!