Viitoarea generaţie Mercedes-AMG C 63 ar putea fi lipsită de benzinarul biturbo V8! Ce motor va avea?

18 Octombrie 2019, 09:11
Denis Godorozea
Noua generaţie a bolidului de performanţă Mercedes-AMG C 63 ar putea primi un propulsor absolut nou, fiind lipsită de benzinarul biturbo V8 de 4.0 litri. Potrivit informaţiilor preliminare, viitorul model de top va avea un sistem hibrid de propulsie, cu o cilindree de două ori mai mică.
Potrivit informaţiilor distribuite de publicaţia Autocar, cu referire la surse din interiorul companiei, noul Mercedes-AMG C 63 va fi echipat cu un sistem de tip mild-hybrid, EQ-Power+, precum şi noile coupe-uri de performanţă Mercedes-AMG GT. Însă în cazul modelului mai compact germanii vor opta pentru un propulsor turboaspirat mai mic, cel mai probabil fiind vorba de unitatea de 2.0 litri M139.
Noul propulsor va permite micşorarea greutăţii automobilului şi stabilirea unui echilibru de greutate îmbunătăţit între punţi, or benzinarul M139 cu 4 cilindri este cu 48.5 kg mai uşor decât imensul V8 de 4.0 litri M177, utilizat de actuala generaţie Mercedes-AMG C 63. Totodată, apariţia sistemului hibrid şi bateriilor va duce la un centru de greutate mai jos.
Sursele precizează că în ciuda unei capacităţi cilindrice de două ori mai mici, noul C 63 va oferi o putere mai mare la activ — actualul model livrează 510 CP şi 700 Nm, pe când viitoarea generaţie ar fi capabilă de peste 550 CP şi un cuplu maxim de circa 750 Nm. Pe lângă varianta de top, acelaşi sistem de propulsie îşi va face apariţia pe versiunile de bază C-Class cu sigla AMG.
0
1,301
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!