Volkswagen a înfiinţat o companie nouă, specializată pe dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom

30 Octombrie 2019, 13:22
Denis Godorozea
În cadrul Concernului Volkswagen a fost înfiinţată o nouă companie, denumită Volkswagen Autonomy. După cum sugerează şi denumirea, compania se va specializa pe dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom şi sisteme de pilot automat pentru automobile. Noua companie va avea oficii şi centre de cercetare în Germania, China şi SUA.

Tehnologiile dezvoltate de Volkswagen Autonomy vor putea fi utilizate de toţi constructorii din cadrul concernului german. Potrivit planurilor iniţiale, sistemul de pilot automat de nivelul IV va fi prezentat în câţiva ani, iar către anul 2025 îşi va face apariţia pe transportul comercial de serie.
Pe lângă vehiculele comerciale transportatoare de mărfuri germanii vor lansa sisteme inovatoare pe automobilele angajate în propriile companii de car-sharing şi taxi.

Iniţial Volkswagen Autonomy se va alege cu două oficii în Germania, în oraşele Munchen şi Wolfsburg, iar ulterior un oficii şi centre de cercetare vor fi deschise în Sillicon Valley, California, SUA, şi în China. Nu se cunoaşte despre planurile noii companii de a coopera cu alţi constructori auto, însă anterior germanii anunţau o nouă latură de cooperare cu americanii de la Ford în cadrul companiei Argo Al care, precum şi noua Volkswagen Autonomy, este specializată pe dezvoltarea sistemelor de pilot automat.
0
1,353
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!