Volkswagen este gata să ofere propriile platforme pentru electromobile altor constructori auto

7 Octombrie 2019, 11:54
Denis Godorozea
După ce acum câteva luni au semnat un contract de cooperare cu Ford, prin care prevede schimbul de tehnologii, inclusiv noua platformă modulară MEB, creată pentru electromobile, Volkswagen anunţă că este gata să ofere propria platformă şi altor constructori auto. Pe lângă platforma MEB, germanii sunt gata să ofere şi platforma PPE, destinată electromobilelor din segmentul premium.
Astfel, germanii se declară deschişi pentru oferte de cooperare din partea altor constructori, ba mai mult, germanii susţin că la ora actuală poartă negocieri în vederea împărtăşirii platformei, însă nu a specificat care producător este interesat de platformele PPE şi MEB.

O astfel de cooperare ar permite reducerea costurilor de producţie şi, astfel, a preţurilor finale pentru electromobile pe piaţă. Un parteneriat va permite celor de la Volkswagen să-şi acopere o parte din cheltuieli pentru dezvoltarea platformelor, în timp ce constructorii auto ce vor beneficia de tehnologia germanilor vor reduce propriile costuri de dezvoltare a noilor electromobile.
Amintim că platforma modulară MEB a fost dezvoltată de Volkswagen pentru viitoarele electromobile mai accesibile din cadrul Concernului — pe platforma respectivă se vor baza viitoarele modele 100% electrice Volkswagen, Skoda şi SEAT. Pe de altă parte există şi platforma PPE, care prevede un substrat tehnic mai sofisticat, pentru modele de performanţă din segmentul premium. Pe platforma respectivă se vor baza viitoarele modele electrice Audi şi Porsche.
0
1,511
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!