Volkswagen pregăteşte o versiune plug-in hybrid a SUV-ului Touareg pentru Europa! Primele informaţii

25 Octombrie 2019, 11:38
Denis Godorozea
În viitorul apropiat Volkswagen Touareg se va alege cu o versiune plug-in hybrid (PHEV) în Europa. Potrivit informaţiilor oficiale, motorizarea electrificată va face parte din gama de versiuni de performanţă ale lui Touareg, aceasta urmând să ajungă pe linia de producţie la începutul anului 2021.
Cea de-a treia generaţie Volkswagen Touareg a marcat premiera mondială în 2018 în China. SUV-ul de top german a beneficiat de motorizări generoase V6 şi V8, pe benzină şi motorină, iar acum germanii anunţă şi o versiune electrificată a acestuia care, însă, se va situa în topul motorizărilor, ca o variantă de performanţă Volkswagen R.
De altfel, mai devreme germanii au prezentat un prototip Touareg PHEV, destinat pieţei chineze, care oferă la activ 367 CP şi 700 Nm prin tandemul benzinarului turboaspirat 2.0 TSI şi unui motor electric. Touareg PHEV are un substrat tehnic foarte apropiat de cel prezentat pe noul Porsche Cayenne E-Hybrid, însă super-SUV-ul constructorului din Stuttgart utilizează benzinarul V6 de 3.0 litri. În schimb, Touareg are o baterie mai generoasă, de 18 kWh, capabilă să-i asigure o autonomie în regim electric de până la 60 km.
Nu se cunoaşte dacă varianta destinată pieţei europene va avea la bază acelaşi sistem, precum şi modelul comercializat în China. Fiind vorba despre un model al diviziei Volkswagen R, germanii ar putea echipa SUV-ul cu un sistem de propulsie identic celui utilizat de Cayenne, care oeră la activ 462 CP şi 700 Nm.
0
2,490
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!