Volvo publică schiţe şi informaţii oficiale despre versiunea 100% electrică a SUV-ului XC40

2 Octombrie 2019, 14:26
Denis Godorozea
Suedezii pregătesc lansarea versiunii 100% electrice a celui mai compact SUV din gamă, Volvo XC40. De curând constructorul a publicat o serie de schiţe şi informaţii oficiale despre modelul care urmează să se prezinte în premieră mondială la 16 octombrie curent.
Volvo XC40 va fi primul model 100% electric de serie din noua gamă a suedezilor. Având la bază versiunile standard a celui mai compact SUV din portofoliul actual, versiunea electrică XC40 va păstra majoritatea elementelor de design, însă va dispune şi de detalii personalizate, de regulă specifice electromobilelor, precum placa "plină" în loc de calandru cu grile, jante originale de 19 şi 20 ţoli şi o nuanţă specială pentru caroserie, denumită Sage Green.
La interior varianta electrică se va distinge cu afişaje noi pentru instrumentarul de bord digital, cu informaţii despre starea şi regimul de rulare a sistemului electric, dar şi informaţii despre baterie. Totodată, Volvo XC40 cu propulsie electrică va aduce şi o doză de practicism, reprezentată prin un nou compartiment de depozitare a bagajelor sub capotă cu un volum de 30 litri.
Anterior Volvo a oferit informaţii despre nivelul de top de siguranţă pe care va fi capabil să ofere electromobilul, acesta fiind caracterizat de suedezi drept cel mai sigur electromobil din clasă şi cel mai sigur Volvo creat vreodată. Informaţiile despre substratul tehnic, baterie şi unitatea de propulsie vor fi dezvăluite în cadrul premierei la 16 octombrie curent.
0
1,263
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!