Yamaha renunţă la ideea dezvoltării propriului automobil! Care este motivul?

25 Octombrie 2019, 10:33
Denis Godorozea
După mai mulţi ani de încercări şi o serie de concepte Yamaha renunţă la ideea lansării propriilor automobile. Anunţul a fost făcut de preşedintele companiei nipone, Yoshihiro Hidaka, în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Principalul motiv este concurenţa mult prea mare în industria auto.
Astfel, conceptele prezentate de Yamaha pe parcursul ultimilor ani nu vor evolua în modele de serie. Amintim că printre ultimile modele, dezvoltate de niponi, se enumeră conceptele Sports Ride, sportcar cu motor amplasat central, Motiv.e, microcar şi potenţial rival pentru modelul Smart Fortwo, şi Cross Hub, pick-up compact. În schimb compania niponă se va concentra pe dezvoltarea unei generaţii noi de motociclete.
De menţionat, că ideea lansării companiei în industria auto a apărut la mijlocul secolului trecut, iar inginerii Yamaha au pus adesea mâna la dezvoltarea modelelor de performanţă de serie, produse cu siglele altor producători. Printre cele mai renumite modele, la dezvoltarea cărora a participat Yamaha, se enumeră sportcar-ul Toyota 2000GT. Afară de aceasta, specialiştii Yamaha au participat la dezvoltarea propulsoarelor pentru automobilele Lexus LFA şi Ford Taurus SHO, dar şi benzinarul V8 a celor de la Volvo.
0
1,276
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!