Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Am ajuns în Moldova cu Audi e-tron, Jaguar I-PACE şi Hyundai Ioniq, după mii de kilometri parcurşi

23 Noiembrie 2019 - 11:42
Ilie Toma
Da, prieteni, am ajuns în Moldova cu cele 3 electromobile cu care am călătorit în cel de-al doilea segment din trei ale #ElectricUltraMaraton. Audi e-tron şi-a plătit vinieta pentru intrarea în Moldova şi, sub privirile de admirare ale celor de la vamă, a intrat în Moldova. Pentru Jaguar I-PACE şi Hyundai Ioniq, asta a însemnat revenirea acasă după 4,000 km parcurşi şi o imensă experienţă de drum lung acumulată.
Aveam o zi, o singură zi în care urma să stăm în Moldova, înainte de a porni din nou la drum pe ultimul segment spre Germania, cu o singură maşină, cu o Audi e-tron. Misiunea lui Jaguar I-PACE s-a încheiat aici, la fel şi cea a lui Ioniq. Audi, însă, avea doar 2,000 km parcurşi din Munchen până în Chişinău şi mai urma să alerge încă două mii, de această dată nu în 3 zile, ci în 2!
Dar până atunci, aveam o zi în Moldova. După ce i-am dus pe toţi pe acasă dimineaţa, având încă energia de la staţia din Adjud în bateriile lui e-tron, am mers la staţia Kaufland de la Botanica pentru a încărca un pic maşina. S-a încărcat din prima, cu o viteză de 50 kW pe oră. Am stat vreo 40 minute, timp în care m-a furat somnul în maşină, după atâta drum. M-a trezit alarma, să merg în sfârşit acasă.

A urmat şi o vizită la spălătorie, unde Audi e-tron şi-a recăpătat luciul de showroom. E frumoasă, e extrem de frumoasă maşina asta! Iar de acolo a mers şi la câteva filmări, dar şi la o nouă doză de energie de la Kaufland Ciocana. Ce bine e că există aceste staţii fast charge în Chişinău! Cât de mult înseamnă o asemenea iniţiativă privată! Nu-ţi dai seama ce impact important aduce, decât când guşti din aceste maşini electrice şi înţelegi diferenţa dintre a sta 40 minute la priză sau 11 ore...
Iar pe la mijloc de zi Audi e-tron a mers la o întâlnire cu cei mai pasionaţi fani ai mărcii Audi, întâlnire găzduită de Audi Moldova la hotelul Courtyard by Marriot. Modelul le-a făcut din ochi acestora, cu promisiunea să ajungă şi pe piaţa Moldovei cât de curând!
Iar noi n-am putut să nu creăm şi câteva imagini superbe cu Audi e-tron în Moldova. Da, imaginea de mai jos e creată de noi, în Moldova, cu acelaşi protagonist al expediţiei noastre! Maxim Ciumaş a vrăjit imaginea. Iar culoarea acestui exemplar e printre cele mai superbe culori de automobile pe care le-am văzut vreodată — uneori pare verde închis, alteori un soi de turcoaz, iar acum, în lumina nopţii, pare un albastru adânc! Dacă aş alege să cumpăr vreodată un Audi e-tron, l-aş alege cu siguranţă în culoarea asta!
Şi după întâlnirea cu fanii, Audi e-tron a mers din nou la Kaufland Ciocana să-şi facă plinul, de această dată chiar plinul, pentru a fi gata de startul de a doua zi dimineaţă spre Germania. Aici, din nou am fost plăcut surprinşi să descoperim că oamenii ştiu de aventura noastră, ba chiar un domn amabil s-a oferit să ne elibereze priza pentru că noi ne pregăteam de drum lung, în timp ce el avea timp, după cum ne spusese. Ne oferisem să-l servim cu o cafea în semn de mulţumire, dar a preferat să mai discutăm despre electromobile, lângă ele. E atât de plăcut să comunici cu alţi oameni în timp ce încarci, iar prizele astea adună inevitabil oameni cu o pasiune comună — cea a electromobilităţii!
Ne-am făcut plinul repede, cu aceeaşi viteză de 50 kW. Înapoi urma să fim doar doi oameni la drum — eu, Ilie, şi amicul nostru Vicu Ţurcan, prezentatorul unei emisiuni renumite pe YouTube, tot el aici fiind şi în rol de reprezentant al partenerilor de la Felicia. Aşa că drumul înapoi va fi unul mai băieţăresc, mai de sprint, ca să vedem dacă reuşim noi să ajungem în Munchen atât de repede cu o electrică. La 3 dimineaţa ne-am înţeles să pornim. La 17:00 a doua zi trebuia să fim în Munchen, fără întârzieri, preferabil chiar cu o 1-2 ore mai devreme. Deci aveam vreo 36 de ore să facem acest sprint de 1,900-2,000 km cu Audi e-tron! Ne va reuşi oare? Cum ne va reuşi? Aflaţi din următoarea noastră relatare!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter