Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Americanii chiar au făcut-o! Au creat un electromobil pe platforma vechiului Chevrolet Lacetti!

11 Noiembrie 2019 - 16:03
Denis Godorozea
Chevrolet are o premieră extrem de importantă, dedicată în special pieţei chineze. După un eşec ruşinos pe piaţa europeană, americanii încearcă să-şi consolideze poziţiile la ei acasă, dar şi pe piaţa din China, cea de primă importanţă pentru brandul american în ultimii ani. Dar iată că în prezent, nici pe pieţele în curs de dezvoltare constructorii auto practic nu pot cuceri poziţii bune fără un electromobil în gamă — astfel, în China debutează break-ul Chevrolet Menlo.
Chevrolet Menlo vine să cucerească segmentul electromobilelor compacte şi accesibile, punând accentul pe practicism, eficienţă şi costuri reduse de achiziţie şi întreţinere. Din punct de vedere estetic noul Menlo se inspiră de la conceptul FNR-X, debutat în China în 2017, însă aici americanii au ales un limbaj stilistic mai potolit, astfel încât noul Menlo să nu să se distingă prea mult într-un trafic citadin, unde îşi va petrece cea mai mare parte a timpului de exploatare.
Având la bază platforma veche, preluată de la Chevrolet Lacetti (!), electromobilul oferă suficient spaţiu la bord pentru 5 persoane, graţie ampatamentului de 2,660 mm, şi volum util la portbagaj, din acest punct de vedere fiind apropiat actualei generaţii Skoda Octavia. Menlo va fi propulsat de un motor electric de 150 CP şi 350 Nm, livrat de o companie chineză. Constructorul nu a oferit alte detalii tehnice şi nu a dezvăluit designul interior, însă a specificat că conform standardului de calcul NEDC acesta poate parcurge până la 410 km, ceea ce înseamnă că într-un regim de exploatare real Menlo va putea oferi o autonomie de cel mult 300 km.
Cel mai probabil Chevrolet Menlo va rămâne a fi un model dedicat strict pieţei chineze, iar o posibilă expansiune ar putea viza pieţele vecine, în special cea indiană. Producţia va avea loc la uzina SAIC General Motors din China, iar startul vânzărilor este planificat pentru prima jumătate a anului viitor. Preţurile nu au fost anunţate deocamdată.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter