Apusul carierei lui Rolls-Royce Ghost - britanicii elimină din gamă actuala generaţie a limuzinei de lux

14 Noiembrie 2019, 11:58
Denis Godorozea
Rolls-Royce a eliminat definitiv din gamă actuala generaţie Ghost. Limuzina a fost prezentată pentru prima dată în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt în 2009, iar după o carieră de 10 ani Ghost va ceda locul unui succesor. Versiunea de adio, denumită Zenith Collection, a fost prezentată cu câteva luni mai devreme.
Rolls-Royce a fost prezent pe piaţă timp de 10 ani, ca un sedan mai accesibil decât nava amiral de top Phantom. Ghost a fost comercializat în majoritatea ţărilor lumii, iar de un succes deosebit s-a bucurat pe piaţa chineză. Astfel, modelul nu va fi eliminat din gamă definitiv, ci se va alege cu un succesor direct, care urmează să fie prezentat pe parcursul anului viitor.
Noul Rolls-Royce Ghost ar urma să primească o versiune electrificată. La moment nu se cunosc detalii despre substratul tehnic, însă voci apropiate companiei sugerează că Ghost va opta pentru un sistem de propulsie mild-hybrid de 48 V, ce va avea la bază benzinarul V12 de 6.6 litri, cu un total de circa 600 CP. Bineînţeles, noua limuzină va dispune de o cutia automată şi un sistem de tracţiune integrală.
0
1,756
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!