Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi a pregătit actualizări pentru modelele A4 Avant şi A5 Sportback alimentate cu gaz natural comprimat

25 Noiembrie 2019 - 16:04
Denis Godorozea
Audi prezintă versiunile actualizate a celor două modele din gamă, alimentate cu gaz naural comprimat (CNG — este vorba despre noile Audi A4 Avant g-tron şi Audi A5 Sportback g-tron. Cele două modele promit un consum de combustibil îmbunătăţit, dar şi vor putea fi alimentate cu gaz metan produs pe cale sintetică, cu un combustibil, astfel, absolut ecologic.
Cât break-ul A4 Avant, atât şi coupe-ul cu patru uşi A5 Sportback utilizează acelaşi benzinar turbo, cu patru cilindri, 2.0 TFSI, adaptat pentru tehnologia g-tron. Motorul livrează la activ 170 CP şi se cuplează la cutia robotizată S-tronic cu 7 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea faţă.
Cele două modele pot oferi o autonomie cuprinsă între 420 şi 455 km cu un singur plin al celor patru rezervoare de gaz, care au un volum total de 17.3 kg de metan. Rezervoarele de gaz s-au situat sub podeaua portbagajului şi au redus, astfel, din capacitatea rezervorului de benzină, care poate adăposti acum până la 25 litri. Toate rezervoarele, de altfel, sunt acoperite cu un scut de protecţie.
Germanii anunţă un consum de gaz natural comprimat de doar 3.9 kg pentru 100 km de parcurs în cazul break-ului Audi A4 Avant g-tron, pe când coupe-ul cu patru uşi A5 Sportback g-tron promite un consum şi mai mic, de 3.8 kg de gaz. Totodată, versiunile g-tron oferă o viteză de acceleraţie similară cu cea indicată de propulsoarele 2.0 TFSI alimentate doar cu benzină — 8.4 secunde până la 100 km/h şi o viteză maximă de 220 km/h.
Noile Audi A4 Avant g-tron şi A5 Sportback g-tron pot fi achiziţionate în Germania. Preţul de pornire pentru break este de 43,200 euro, în timp ce coupe-ul cu patru uşi are un preţ de pornire de 45,100 euro. Astfel, versiunile alimentate cu gaz natural comprimat sunt cu circa 5,650 euro decât modelele similare cu propulsoare termice pe benzină, 2.0 TFSI cu 150 CP la activ.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (20 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter