BMW dezvăluie detalii oficiale despre electromobilul de serie i4! Ce autonomie va avea sedanul electric?

18 Noiembrie 2019, 14:02
Denis Godorozea
Sedanul electric BMW i4 parcurge etapele finale de teste înainte de lansarea oficială, care este aşteptată până la finalul anului viitor. De altfel, pe imaginile oficiale, pe lângă viitorul electromobil de serie mai pot fi văzute alte două modele electrice — iX3 şi versiunea de serie i NEXT. Între timp bavarezii au publicat o serie de informaţii oficiale despre viitorul i4.
Până în 2023 portofoliul BMW va include circa 25 modele electrificate, hibride şi electrice. În viitorul apropiat în gamă va avea loc premiera unui model 100% electric nou, fiind vorba despre crossover-ul iX3, prezentat mai devreme în formă de prototip de pre-serie. Ulterior în gamă îşi va face apariţia coupe-ul cu patru uşi BMW i4, care urmează să fie prezentat până la finalul anului viitor, producţia de serie urmând să înceapă la Munchen în prima jumătate a anului 2021.
Una dintre versiunile de top BMW i4 va fi echipată cu două motoare electrice, capabile să ofere la activ până la 530 CP. Coupe-ul cu patru uşi va fi echipat cu un set de baterii de 80 kWh, suficient pentru o autonomie de circa 600 km, calculată conform standardului WLTP. Ei bine, asta înseamnă că chiar şi în condiţii reale, pe timp de iarnă cu 5 persoane la bord, BMW i4 va putea parcurge cel puţin 450-500 km cu un singur plin.
Mai mult, graţie puterii de încărcare de 150 kW, sedanul îşi va putea suplini rezervele de energie de la 10% la 80% în doar 35 minute, iar timp de 6 minute bateriile vor putea fi încărcate pentru o autonomie de 100 km! Totodată i4 va fi un model foarte dinamic, fiind capabil să accelereze până la 100 km/h în doar 4 secunde, având o viteză maximă de peste 200 km/h.
0
1,191
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!