BMW lansează noua generaţie a cheii digitale. Ce posibilităţi noi oferă utilizatorilor?

13 Noiembrie 2019, 11:28
Denis Godorozea
BMW Group este unul din pionerii tehnologiilor wireless în industria auto — concernul german a fost printre primii constructori auto care a oferit sistemul de acces la automobil şi pornire a motorului fără cheie, iar ulterior a făcut posibilă integrarea unei chei digitale în smartphone. Ei bine, acum bavarezii declară că viitorii proprietari BMW vor avea acces la automobil chiar dacă gadget-ul personal este deconectat.
Cea de-a doua genereaţie a cheii digitale funcţionează, ca şi anterior, pe baza tehnologiei NFC. Marea diferenţă este, însă, că versiunea 2.0 a cheii digitale funcţionează pe baza unui procesor care nu este conectat la sistemul de operare al gadget-ului mobil. Astfel, chiar şi în cazul în care proprietarul maşinii are telefonul deconectat, acesta îşi va putea utiliza gadget-ul pentru a avea acces la automobil şi eventual să pornească motorul.
Actualizările nu opresc aici. Mai târziu bavarezii planifică să lanseze o versiune actualizată a cheii digitale cu protecţie sporită împotriva infractorilor. Tehnologia va permite automobilului şi sistemului Smart Key să se identifice reciproc în spaţiu. Totodată, graţie noii actualizări, proprietarul nu va mai avea nevoie să ţină smartphone-ul în mână, în apropiere de mâner, pentru a debloca uşile, or smartphone-ul şi automobilul vor interacţiona automatizat fiind în apropiere.
0
1,194
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!