Cel de-al doilea model plug-in hybrid în gama Lincoln este noul Corsair Grand Tourer

21 Noiembrie 2019, 16:02
Denis Godorozea
În cadrul Salonului Auto de la Los Angeles americanii de la Lincoln au prezentat cel de-al doilea model cu sistem de propulsie plug-in hybrid din gamă — noul Corsair Grand Tourer. SUV-ul debutează cu un sistem de propulsie dedicat, orientat mai mult spre un regim de condus dinamic, ci nu spre un regim de eficienţă maximă, iar astfel constructorul îşi doreşte să atragă clienţi tineri.
Sistemul de propulsie este unul mai puţin obişnuit, de altfel. Benzinarul de 2.5 litri, cu 4 cilindri, este acompaniat de două motoare electrice, ambele fiind amplasate pe puntea spate. Astfel, în timp ce cuplul produs de benzinar este transmis prin cutia automată pe puntea faţă, roţile spate sunt acţionate exclusiv de motoarele electrice, astfel este asigurat şi un sistem de tracţiune integrală. De menţionat, că anterior au mai existat SUV-uri cu sisteme de propulsie similare, însă modelul Lincoln este primul model din segment, care utilizează pe puntea spate concomitent două motoare electrice.
Puterea cumulativă a sistemului atinge 270 CP, iar în regim electric, cu tracţiune spate, Corsair Grand Tourer va putea parcurge cel mult 40 km. Sistemul de tracţiune integrală este gestionat de un procesor integrat, care oferă la alegere 6 regimuri de rulare, inclusiv regimurile eco şi de offroad.
0
1,296
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!